Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας – Δείτε όλες τις ειδικότητες
Στο δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας θα λειτουργήσουν το φθινοπωρινό εξάμηνο 2020 οι παρακάτω ειδικότητες Α΄ εξαμήνου. Η φοίτηση στο ΙΕΚ διαρκεί συνολικά 5 εξάμηνα, απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται κατόπιν προκήρυξης από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας (για περισσότερες πληροφορίες http://iek-glyfad.att.sch.gr).

 1.  Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου

Το Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη της επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο μέσω της εμπορευματοποίησης αγαθών ή/ και υπηρεσιών στις ξένες αγορές, καθώς και μέσω της βελτιστοποίησης των αγορών στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των στρατηγικών επιλογών και το συντονισμό των διεθνών εργασιών των διαφόρων λειτουργιών της επιχείρησης ή/ και των εξωτερικών εταίρων.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Τομείς Επαγγελματικής Αποκατάστασης:

Τομέας Εμπορικών Εξαγωγών – Εισαγωγών
Τομέας Πωλήσεων
Εμπορικές εταιρείες Διανομών και Ηλεκτρονικού εμπορίου.
Εταιρείες παροχής υπηρεσιών (μεταφορές, διαμετακομίσεις, τραπεζικές εργασίες, ασφάλειες).
Εταιρείες διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας
Οργανισμοί παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης (Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, τοπικοί οργανισμοί).

 1. Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου – Κινηματογράφου

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας «Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου- Κινηματογράφου», είναι ικανός να εργαστεί ως ηθοποιός σε θεατρικούς οργανισμούς, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και να συμμετέχει σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ή και σε:

– Ομάδες/Εταιρείες Θεάτρου, (ιδιωτικού χαρακτήρα)
– Δημόσιους θεατρικούς οργανισμούς
– Κινηματογραφικές παραγωγές
– Τηλεοπτικές παραγωγές

 •      Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

Τα τελευταία χρόνια, οι δημόσιες σχέσεις αναπτύσσονται σταθερά στη χώρα μας, αποτελώντας μια αυτόνομη επαγγελματική δραστηριότητα επικοινωνίας η οποία δεν εντάσσεται πλέον στον τομέα της διαφήμισης ή του μάρκετινγκ. Οι προοπτικές του επαγγέλματος είναι σημαντικές, καθώς αποτελεί ένα στρατηγικής σημασίας εργαλείο της Διοίκησης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι προοπτικές απασχόλησης στο επάγγελμα θεωρούνται καλές, με θετικό ισοζύγιο στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας απασχολούνται σε:
1) εμπορικές επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,
2) εταιρίες συμβούλων δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, πολιτικής επικοινωνίας, διαφήμισης, δημοσκοπήσεων, εφαρμοσμένης επικοινωνίας και επικοινωνιακής στρατηγικής, οργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, εκθέσεων και λοιπών εκδηλώσεων
3) Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ), πολιτικά κόμματα, μη-κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς.

 • Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής

H αξιοποίηση της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα αυτής που έχει σχέση με τις διαδραστικές εφαρμογές και τις τεχνολογίες διαδικτύου, προσφέρει πολλές ευκαιρίες αποκατάστασης των διπλωματούχων, οι οποίοι μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα στα εξής αντικείμενα:

Επιχειρήσεις κατασκευής ή υποστήριξης προϊόντων Πληροφορικής.
Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών Πληροφορικής.
Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Εταιρείες παραγωγής τηλεπικοινωνιακού υλικού και λογισμικού.
Εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και ψυχαγωγικών εφαρμογών.
Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για εμπορικούς σκοπούς.
Μηχανογραφικά κέντρα. Τμήματα πληροφορικής των Εμπορικών επιχειρήσεων.
Τμήματα πληροφορικής Οργανισμών.
Τμήματα πληροφορικής των δομών του Δημοσίου τομέα.

 •   Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ

Ο «Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ» παρέχει υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας για το πρόσωπο ή/και το σώμα με φυσικά και τεχνητά μέσα, παρέχει υπηρεσίες μακιγιάζ προσώπου και σώματος, παρέχει υπηρεσίες περιποίησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού νυχιών με φυσικά και τεχνητά μέσα και είναι υπεύθυνος για την προώθηση καλλυντικών και μηχανημάτων καθώς και υπηρεσιών.

Ο/Η κάτοχος του Διπλώματος της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ» έχει τη δυνατότητα να εργασθεί εξαρτημένα κυρίως στον ιδιωτικό Τομέα ως:

 • Βοηθός Αισθητικού, σε οργανωμένο Ινστιτούτο Αισθητικής ή σε μεγάλα κέντρα Αισθητικής στην περιποίηση προσώπου, μακιγιάζ, μασάζ σώματος, Αποτρίχωσης, Αισθητικής Άκρων κτλ.
 • Προσωπικό προώθησης κοσμητικών προϊόντων για τη περιποίηση προσώπου και σώματος
  Μακιγιέρ/Μακιγιέζ
 • Υπάλληλος στη διεύθυνση καταστήματος καλλυντικών ή τμήματος
  Βοηθός σε χημικά εργαστήρια καλλυντικών
 • Σε καταστήματα ή αντιπροσωπείες πωλήσεως μηχανημάτων αισθητικής
 1. Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

         Οι Aρτοποιοί-ζαχαροπλάστες εργάζονται είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε δικές τους επιχειρήσεις, είτε απασχολούνται ως υπάλληλοι σε άλλες μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιοτεχνίας ή του ξενοδοχειακού-τουριστικού τομέα, είτε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία άρτου, καθώς και σε μεγάλες αλυσίδες ζαχαροπλαστείων του λιανικού εμπορίου. Ο κλάδος της βιοτεχνικής αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, προσφέρει απασχόληση σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζόμενων καθώς και σε συγγενικά επαγγέλματα (όπως παραγωγούς και προμηθευτές πρώτων υλών, μηχανημάτων, αλευροβιομηχανίες κ.λ.π.).


7.  Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Φυσικοθεραπείας του ΔΙΕΚ Γλυφάδας διαθέτει γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική ικανότητα που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί ως βοηθητικό προσωπικό, θεωρητικά καταρτισμένο και με την κατάλληλη πρακτική εμπειρία σε εργαστήριά φυσικοθεραπείας, κλινικές και χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας. Διαθέτει τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε εύκολα να ενσωματώνεται σε ειδικές μονάδες και ομάδες όπου εφαρμόζονται τεχνικές αποκατάστασης. Μπορεί να απασχοληθεί στην αγορά εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε όλους τους χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας υπό την επίβλεψη πτυχιούχου φυσικοθεραπευτή.

 •   Βοηθός Φαρμακείου

O απόφοιτος των ΙΕΚ ειδικότητας «Βοηθός Φαρμακείου» είναι εξειδικευμένος τεχνικός, που έχει πλούσιες θεωρητικές γνώσεις και πλήρη κατάρτιση για πρακτικές εφαρμογές στην εργαστηριακή και βιομηχανική παραγωγική διαδικασία των σχετικών προϊόντων.

Τομείς Απασχόλησης:
Σε ιδιωτικά φαρμακεία
Σε φαρμακεία νοσοκομείων (ιδιωτικά και δημόσια)
Σε φαρμακευτικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες καλλυντικών.
Σε φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών, στην προώθηση προϊόντων
Σε εργαστήρια καλλυντικών ή φαρμακευτικών προϊόντων.
Σε διαγνωστικά εργαστήρια
Στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων
Σε Κέντρα Ερευνών

Το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας έχει ήδη εγκεκριμένα Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ για τις ειδικότητες Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου, Αισθητική και Μακιγιάζ, Βοηθός Φυσικοθεραπείας και Ζωγραφική Τέχνη στα οποία ομάδα 10 σπουδαστών από κάθε ειδικότητα θα μετακινηθεί στις χώρες Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Ρουμανία αντίστοιχα, για 16 ημέρες.

Πληροφορίες: http://iek-glyfad.att.sch.gr

Facebook: Iek Glyfadas

E-mail:  [email protected]

Το Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας βρίσκεται στην οδό Αγαμέμνονος και Ιλίου 17

Τηλέφωνο γραμματείας 2109643434

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.