Άλιμος: “Η ζωή είναι ωραία” – Ιούλιος 2019 – Το αναλυτικό πρόγραμμα




“Η Ζωή Είναι Ωραία”

«Να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας»

                                                                                                                           Χαλίλ Γκιμπράν

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει το Πρόγραμμα “Η ζωή είναι ωραία”, ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος ΄΄Η ζωή είναι ωραία΄΄, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 π.μ. – 17:00.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019

Κυριακή 14 Ιουλίου  

Θεατρική Παράσταση

«Δον Ζουάν» του Μολιέρου

Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα τουΔον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκης Παπαδημητρίου κ.ά.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την  Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου12€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Σάββατο 20 Ιουλίου

Έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός»  

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μια σπάνια και πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», όπου κεραμικά και σχέδια του Πικάσο συνομιλούν με αρχαία έργα.

Για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με πτηνά, τετράποδα και θαλάσσια όντα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικά ή μειξογενή όντα (Κένταυρος-Μινώταυρος) και άλλα έργα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας έναν ακόμη «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

Τα πικασικά έργα – σχέδια και κεραμικά από την καλλιτεχνική δημιουργία του Πικάσο από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1960- προέρχονται από ιδρύματα, μουσεία και συλλογές του εξωτερικού, ενώ τα έργα της αρχαιότητας προέρχονται από 15 συνολικά ελληνικά μουσεία και συλλογές.

Μετά την ξενάγηση της έκθεσης, το καφέ του Μουσείου μάς περιμένει για ένα δροσερό καφέ ή αναψυκτικό και ένα ελαφρύ σνακ. Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου είναι επίσης ανοιχτή και στη διάθεση του καθενός να περιηγηθεί για μια γρήγορη ματιά μέχρι την αναχώρησή μας.

Ο αριθμός  των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (30 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 09:45 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Τιμή Εισιτηρίου με ξενάγηση8€.

ΕπιστροφήΑναχώρηση από το Μουσείο περίπου στις 14:00.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Τρίτη 16 Ιουλίου.

 

Τετάρτη 24 Ιουλίου  

Θεατρική Μουσική Παράσταση

«Το δικό μας σινεμά»

Θέατρο Άλσος – Θερινό  

17 υπέροχοι ηθοποιοί, 37 τραγούδια με 12μελή ζωντανή ορχήστρα, 24μελές μπαλέτο και περισσότερα από 700 κοστούμια!

«Το δικό μας σινεμά», το θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και τις ευφάνταστες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, έρχεται στο ανακαινισμένο ιστορικό Θέατρο Άλσος.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, ο Κώστας Κόκλας, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Κατερίνα Λέχου, ο Μέμος Μπεγνής, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Σίλβια Δελικούρα, η Παρθένα Χοροζίδου, η Ευγενία Σαμαρά, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Μαριαλένα Ροζάκη, ο Γιώργος Τσούρμας, ο Γιάννης Ρούσος και σε ξεχωριστούς ρόλους η Πηνελόπη Πιτσούλη, η Ελένη Γερασιμίδου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου είναι έτοιμοι να δώσουν άλλη διάσταση στα καλοκαιρινά μας βράδια από τη μεγάλη σκηνή του πιο εμβληματικού θερινού θεάτρου της Αθήνας.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας, Φωκάς Ευαγγελινός

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την  Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 19:30 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου17€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Σάββατο 27 Ιουλίου  

Εκδρομή για μπάνιο

Αλεποχώρι

Καθαρά νερά σε μια μεγάλη σε έκταση παραλία! Πάρτε τα αντηλιακά σας, προμηθευτείτε με φρέσκα φρούτα και νεράκι και πάμε να απολαύσουμε τις Σαββατιάτικες βουτιές μας. Το χωριό του Αλεποχωρίου διαθέτει πολυάριθμα ταβερνάκια και ουζερί, που θα είναι εκεί μετά το μπάνιο μας, για να μας ξεκουράσουν στα σκιερά τραπεζάκια τους..!

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 08:30 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή: Αναχώρηση από το Αλεποχώρι περίπου στις 13:30.

Τιμή Συμμετοχής1€.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Σας περιμένουμε !

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.