Ηλιούπολη: Ανακαλύψτε τα ταλέντα του παιδιού σας




Κάθε παιδί έχει προδιαθέσεις ικανοτήτων και είναι σπουδαίο για την ανάπτυξή και ικανοποίησή του στη ζωή να επενδύσει σε αυτές και να τις καλλιεργήσει.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στα πλαίσια των Ψυχολογικών Υπηρεσιών για την προώθηση της Ψυχικής Υγείας διοργανώνει ομιλία με εισηγήτρια τη Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα για την αξιοποίηση των ταλέντων των παιδιών.
Η ομιλία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27/3, ώρα 19:00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης επί των οδών Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για μια διαδραστική ομιλία η οποία θα αναφερθεί στο πως οι γονείς μπορούν να παρατηρούν τα ταλέντα των παιδιών και με ποιους τρόπους μπορούν να υποστηρίζουν την ανάπτυξή τους. Άλλωστε βασικός γονικός ρόλος είναι η προώθηση του δυναμικού των παιδιών ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να αισθάνονται ενέργεια και ικανοποίηση. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν:

• Τι είναι «ταλέντο» και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζει το παιδί.
• Τι χρειάζεται το ταλέντο για να γίνει δυνατό σημείο.
• Οφέλη από τη χρήση δυνατών σημείων: αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, επίτευξη στόχων, θετική ανάπτυξη, αυτοεκτίμηση.

Ιδιαίτερα θα αναπτυχθεί πως ο γονέας μπορεί να υποστηρίζει την αξιοποίηση των δυνατών σημείων του παιδιού μέσω στοχοθέτησης, διαχείρισης χρόνου, οργάνωσης, ενσυναίσθησης , εξελικτικού τρόπου σκέψης και της αξίας της προσπάθειας.
Θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

 

Η Εισηγήτρια
Η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα είναι διευθύντρια Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης ενώ μεταξύ άλλων έχει μεταπτυχιακές σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες και την οργανωτική ψυχολογία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.