Η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αλίμου του ΚΚΕ




Στην  αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλίμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φλεβάρη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αλίμου του ΚΚΕ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση του ΚΚΕ, ενόψει και των εκλογών. Στην συγκέντρωση μίλησε εισηγητικά το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Πέτρος Αλέπης ενώ ακολούθησε ομιλία της Κυριακής Καμαρινού, υποψήφιας Δημάρχου Αλίμου με τον συνδυασμό της Λαικής Συσπείρωσης, του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ.

Στην αρχική ομιλία του ο Πέτρος Αλέπης επικεντρώθηκε στις εξελιξείς που σηματοδοτούνται απο την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Εμπλοκή που αποδεικνύεται και από την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και από την κύρωση του Πρωτοκόλου Ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας πλέον στο ΝΑΤΟ. Παρά τα ψέματα και την προσπάθεια εξωραϊσμού του ΝΑΤΟ από την κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι ο βασικός στόχος της Συμφωνίας των Πρεσπών  ήταν να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια, να δυναμώσει η παρουσία του ΝΑΤΟ και να αποδυναμωθεί η επιρροή άλλων ισχυρών κρατών όπως της Ρωσίας, της Κίνας κ.α.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εντάσσονται και οι εξελίξεις που αφορούν στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος που τις τελευταίες μέρες παίρνει ταχύτατες διαστάσεις με παζάρια, με μετακινήσεις βουλευτών σχεδόν όλων των κομμάτων μεταξύ τους, αφου στην πραγματικότητα όλα τα υπόλοιπα κόμματα διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο φιλονατοικός, ο πιο πιστός υποστηρικτής της ΕΕ και καλύτερος υπερασπιστής των συμφερόντων του κεφαλαίου . Η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη αποτελεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, κυρίως από την άποψη της αδιάλειπτης και συνεπούς υπεράσπισης των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.

Στην τριπλή εκλογική μάχη που ακολουθεί είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το ΚΚΕ και η Λαική Συσπείρωση γιατί βρέθηκαν και βρίσκονται στον αντίποδα της αντιλαικής πολιτικής . Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει οτι το πραγματικό δίλημμα για τον λαό  είναι ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρηματικών όμιλων και της κερδοφορίας τους ή ανάπτυξη σε όφελος των εργατικών λαικών δικαιωμάτων

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Κυριακή Καμαρινού και από την αρχή τόνισε ότιη ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκολογές μπορεί να αποτελέσει δύναμη κρούσης για να αποτραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα για να γιγαντωθεί το ωστικό κύμα λαικών διεκδικήσεων.

Περιεγραψε στην συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο Περιφέρεια και Τοπικές Διοικήσεις υπηρέτησαν επιτελικά τόσο την καπιταλιστική ανάπτυξη, που επιτυγχανεται πάντα εις βάρος των εργαζομένων  όσο και την επιθεση στα λαικά δικαιώματα στην καπιταλιστική κρίση. Για αυτό και στην ουσία δεν υπάρχουν διαχωριστικές πολιτικές γραμμές στις άλλες παρατάξεις αφού στα κεντρικά ζητήματα υπάρχει πλήρης σύμπνοια (ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση καθαριότητας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εμπορευματοποίηση γης πχ έκταση κτήματος Τραχώνων,παραλία, πρωην αεροδρόμιο Ελληνικού, Κολυμβητήριο, Μαρίνα Αλίμου κτλ) Οι διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως διαχειριστικά ζητήματα όπως φάνηκε και στην περίπτωση του κρηπιδώματος της παραλίας Αλίμου και πολύ περισσότερο στο ζήτημα  του Ελληνικού και της Μαρίνας Αλίμου.

Γι αυτό είναι σαφές ότι η μόνη δύναμη που μπορεί  να παίξει τον ρόλο της λαϊκής αντιπολίτευσης, είτε σαν  αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο , είτε στο τιμόνι της διοίκησης ενός δήμου, η μόνη δύναμη που μπορεί να  αναδείξει τους υπαίτιους  και να  οργανώσει αγώνες για την απόσπαση κατακτήσεων είναι η Λαική Συσπείρωση και το ΚΚΕ.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.