Aνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Δημητρίου για τις καθαρίστριες




Όχι στις αυταπάτες που καλλιεργούν η Διοίκηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου (παράταξη Ανδρούτσου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ) και οι άλλες παρατάξεις, από κοινού με την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου (μετά από αγώνες κι απαιτήσεις χρόνων τώρα ένταξε τις καθαρίστριες στο σύλλογο, την ίδια στιγμή αρνείται τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης!).

Αντί να στηρίξουν με όλα τα μέσα τον οργανωμένο αγώνα για τη μονιμοποίησή τους, καλλιεργούν αυταπάτες σπρώχνοντας ξανά δεκάδες εργαζόμενους στα ταμεία των δικηγορικών γραφείων και σε μακροχρόνιες, κοστοβόρες και αβέβαιες ως προς το αποτέλεσμα δικαστικές διαμάχες.

Βγάλε συμπεράσματα από την εμπειρία σου:

Η Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική αρχή
Φέραμε ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστών – Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων (Μάιος 2015 ) κι απαιτήσαμε «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και άμεση τροποποίηση των συμβάσεων από συμβάσεις έργου σε αορίστου χρόνου – να μην μπει κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργεία μέσα στα σχολείαόχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών – καθαριστριών για καθαρά σχολεία». Το καταψήφισε με αιτιολογία ότι «η μονιμοποίηση αυτών των σχολικών καθαριστών – καθαριστριών είναι στόχος για την άλλη ζωή»…  Μάλιστα, ο τότε αντιδήμαρχος οικονομικών ειρωνεύθηκε «δεν τίθεται θέμα εντατικοποίησης, αφού αυτή είναι η δουλειά τους»…
Ζητήσαμε να καλύψει άμεσα το μισθό και τα ένσημα όσων εργάστηκαν για ένα μήνα χωρίς σύμβαση, κατ’ απαίτηση της Δημοτικής αρχής το σχολικό έτος 2015-2016. Η απάντηση για τα «χαμένα» ένσημα ήταν «ε και τι έγινε;»
Θέσαμε το ζήτημα των Μέτρων Ατομικής Προστασίας σε 3 συνεχόμενα Δημοτικά Συμβούλια. Παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι δεν τα παρέχει σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες γιατί θεωρεί ότι δε τους χρειάζονται!
Ξεσκεπάσαμε την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να νομιμοποιήσει το καθεστώς μαύρης εργασίας με τη μορφή του εθελοντισμού, μονιμοποιώντας το απαράδεκτο καθεστώς που είχαν καθιερώσει για την καθαρίστρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Αφού συνάντησε αντιδράσεις πέταξε το μπαλάκι στο Σύλλογο γονέων να την απολύσει χριστουγεννιάτικα!
Απαιτούμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις Στο Δημοτικό  Συμβουλίου (6/2/2019), ενώ φάνηκε να υποστηρίζει τη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών, γρήγορα αποκαλύφθηκε η αλήθεια δια στόματος Δημάρχου: πρότεινε λύση μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση και όχι άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει διαλέξει μετερίζι: αυτό του αγώνα της εργατικής τάξης, του λαού μας συνολικά. Υπερασπιζόμαστε αδιάλλακτα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα και την υγιεινή μέσα στα σχολειά μας!

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο με τους μαζικούς αγώνες με τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες που θέτουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.