Εθελοντικές αιμοδοσίες στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 θα γίνει η τρίτη ετήσια εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Ελληνικού του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Η αιμοδοσία θα γίνεται στο νέο χώρο του Β Κ.Α.Π.Η. στο Ελληνικό

(Ιασωνίδου 35, δίπλα από το ΚΕΠ Ελληνικού ) από τις 10:00 και έως στη 13:00 σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας.

Ακολούθως την επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 θα υλοποιηθεί η αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος Αργυρούπολης στο Συνεδριακό Κέντρο Μ. Θεοδωράκης Κύπρου 68 Αργυρούπολη από 9:00 έως 13:00 σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι η ανάγκη προσφοράς σε αίμα είναι πολύ μεγάλη, η ζήτηση πολλές φορές ξεπερνά κατά πολύ τις αποθεματικές δυνατότητες της τράπεζας με αδυναμία αρκετές φορές την κάλυψη όλων των αιτημάτων.

 

 

Προσκαλούμε – παρακαλούμε όλους τους κατοίκους – πολίτες και εργαζόμενους του Δήμου μας όπως στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του Δήμου για την δημιουργία μιας τράπεζας ικανής να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες αιμοδοτών και πολιτών σε δύσκολες για την υγεία τους στιγμές.

Για τις αιμοδοσίες το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας συνεχίζει τη συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μέσω της συνεργασίας επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση όλων των γονέων και κηδεμόνων της «μελλοντικής» γενιάς εθελοντών αιμοδοτών και η άμεση ενημέρωση τους.

Παράλληλα, ο Δήμος μας έχει ήδη ξεκινήσει δράσεις και για την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Με μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών που ξεκίνησαν στα δημοτικά σχολεία και θα συνεχιστούν με τη νέα σχολική χρονιά στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου θα επιδιωχθεί η σωστή ενημέρωση των μαθητών με σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού ως προς την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και θα συνδράμει αποφασιστικά στη σταθερή προσπάθεια που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο για τη μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.