Δεκαπενταύγουστος 2018: Κοίμηση της Θεοτόκου – Οι εκκλησίες που γιορτάζουν στα Nότια (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.

Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Το πρόσωπο της Παναγίας όμως για τους Έλληνες έχει και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.

Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.

Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη» από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.

Οι εκκλησίες που γιορτάζουν στα Nότια Προάστια

Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένη. Αιόλου 1 & Λεωφόρος Αθηνάς, Βουλιαγμένη, 16671, Αττικης

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας ,Ροντήρη καί Αρτεμισίου.

Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Πρωτέως 88, Παλαιό Φάληρο, 17561, Αττικής.

Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Λεωφόρος Κυθηρίων 71, Άλιμος, 17456, Αττικής.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου. Ήρας 10 & Ωκεανίδων, Βάρη – Βάρκιζα, 16672, Αττικής.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου. Χόρτη Παναγιώτη, Σαρωνίδα, 19013, Αττικής.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας. Βασιλέως Παύλου 2.

Με πληροφορίες από: ekklisiaonline.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.