Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο LSC: Ένα σχολείο «ανοικτό» στη φιλοσοφία και στις αρχές του




Ένα νέο σύγχρονο ιδιωτικό νηπιαγωγείο για παιδιά από 3.5 έως 6, το Ελληνοβρετανικό Νηπιαγωγείο LSC (το μοναδικό στα νότια προάστια), άνοιξε στον Άλιμο (Θεομήτορος και 17ης Νοεμβρίου 55).

Σε ένα κατάλληλο διαμορφωμένο περιβάλλον τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες. Η ομάδα του απαρτίζεται από επαγγελματίες με πολυετή πείρα στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αγγλία) σε εκπαιδευτικά συστήματα που εστιάζουν στην κοινωνική παιδεία και πρακτικές μιας διαφορετικής φιλοσοφίας.

Μεγαλωμένη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η Στρατούλα Καλαμβόκη, διευθύντρια σπουδών του LSC,  θυμάται από μικρό παιδί, στο προσχολικό ακόμη στάδιο, τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί δίδασκαν τους μαθητές.

“Μαθαίναμε μέσω παιχνιδιού, εξερεύνησης και δημιουργίας μέσα σε ένα περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερους κανόνες, χρονικούς περιορισμούς με διακριτική καθοδήγηση από τους δασκάλους.
Ένας βιωματικός τρόπος μάθησης, που σέβεται τον προσωπικό ρυθμό του κάθε μαθητή” λέει στο NOTIA.GR

Αυτές οι ευχάριστες εμπειρίες μάθησης, που την συνοδεύουν ακόμη και σήμερα,  έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις σπουδές που ακολούθησε και τη μετέπειτα πορεία της.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πήγε πάλι στην Αυστραλία όπου τέλειωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Γκρίφιθ.

“Μετά από προϋπηρεσία πολλών ετών στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης, στην Ελλάδα,  αποφάσισα να διακόψω για να μεγαλώσω τον γιο μου” λέει.

“Όταν έφτασε η στιγμή να αναζητήσω προσχολική εκπαίδευση για το παιδί μου δυσκολεύτηκα αρκετά, τότε κατάλαβα ότι οι επιλογές ήταν περιορισμένες σε προσχολικά κέντρα που έδιναν βαρύτητα στη φύλαξη και όχι στο εκπαιδευτικό κομμάτι”.

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε στο μυαλό της, η ιδέα της δημιουργίας δίγλωσσου νηπιαγωγείου.

“Η ανάγκη αυτή η δική μου καθώς και πολλών άλλων γονιών παράλληλα με την παρότρυνση από την οικογένεια μου με οδήγησαν στην ίδρυση του Ελληνοβρετανικου Νηπιαγωγείου LSC “.

“Δημιουργήσαμε ένα περιβάλλον αγάπης και αποδοχής που σέβεται απόλυτα τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού. ένα σχολείο «ανοικτό» στη φιλοσοφία και στις αρχές του, στην εκπαιδευτική πρακτική του και στο πρόγραμμα του. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι το παιδί αναπτύσσεται, μαθαίνει και κοινωνικοποιείται όπου ζει χαρούμενα και δημιουργεί αυτόνομα.

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου από το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του παν/μιου Αθηνών για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση του Pre-school English Programme του LSC.
Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο νέο μας ξεκίνημα και εμείς με τη σειρά μας δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την πρόοδο των παιδιών τους”.

Επισκεφθείτε το site του Ελληνοβρετανικου Νηπιαγωγείου LSC για να μάθετε περισσότερα. www.lsc.edu.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.