To δάκρυ της Αλκυόνης Παπαδάκη




Με εξαιρετική επιτυχία και σ ε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αλίμου την Κυριακή 18/3 /18 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, επ΄ ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας των δικαιωμάτων της Γυναίκας», η Βράβευση επτά καταξιωμένων Ελληνίδων που η κάθε μια έχει διακριθεί στον τομέα της,.
Της Συγγραφέως κ. Αλκυόνης Παπαδάκη
Της Καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου
Της Πανελλαδικά Πρώτης γυναίκας Διοικητή Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου Πλωτάρχη κ. Μαρίας Κατσάρη.
Της Πρώτης γυναίκας Δ/ντριας Σπουδών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου κ. Μαίρης Μάκκα
Της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων Ιατρικού Κέντρου Π. Φαλήρου- Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κ. Λένας Αντωνάκου & Των Αθλητριών Ορειβασίας , Βανέσας Αρχοντίδου και Χριστίνας Φλαμπούρη που είναι οι πρώτες Ελληνίδες που τον Ιούλιο του 2017 Κατέκτησαν την υψηλότερη κορυφή της Αλάσκας και μια από τις τρεις υψηλότερες κορυφές του κόσμου την κορυφή Ντενάλι στο όρος ΜακΚίνλεϊ ύψους 6.200 μέτρων, .
Από νωρίς στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αλίμου κ Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος στην εισήγηση του αναφέρθηκε εκτενώς στον διαχρονικό αγώνα των γυναικών για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τη γυναίκας και συνεχάρη προσωπικά τις επτά Ελληνίδες για την επιτυχημένη πορεία τους στο επαγγελματικό στίβο αλλά και την πολύτιμη κοινωνική συνεισφορά τους τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Κάθε χρόνο στις 8 Μάρτιου, γιορτάζουμε τη ημέρα των δικαιωμάτων της Γυναίκας παραβλέποντας πως εκατομμύρια γυναίκες –σε όλες τις γωνιές του κόσμου δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν. Παγιδευμένες στη φτώχεια στην καταπίεση, στην άγνοια, θα ζήσουν άλλη μια μέρα σ ένα κόσμο που τις μεταχειρίζεται σαν υποδεέστερα όντα.

Ο δήμος Αλίμου και η Δημοτική αρχή ευελπιστεί, με τέτοιες πρωτοβουλίες σαν την σημερινή που προβάλουν και τιμούν τις γυναίκες πρότυπα στην εποχή μας, να συμβάλει βάζοντας ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση εντός και εκτός συνόρων, των δικαιωμάτων της γυναίκας, που είναι πρωτίστως ανθρώπινα δικαιώματα , που ακόμη και μέχρι σήμερα τον 21ο αιώνα, καταπατούνται βάναυσα σε πολλές χώρες» .
Κεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο γνωστός Βραβευμένος σκηνοθέτης, δρ Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κ. Τάσος Λέρτας, που πραγματοποίησε ομιλία με θέμα : «Η Γυναίκα, ο 21ος αιώνας και ο Ίψεν».

Στο τέλος της Ομιλίας του ο κ Τασος Λερτας, τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Αλίμου για το έργο του και την πολύτιμη συνεισφορά του στην παιδεία τη λογοτεχνία την τέχνη και τον πολιτισμό.
Ακολούθησαν οι Βραβεύσεις των επτά διακεκριμένων Ελληνίδων όπου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, σεμνότητας και ταπεινότητας, παρέλαβαν τα βραβεία τους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, την συγκίνησή τους και την ευχάριστη έκπληξη τους για αυτήν την ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπο τους, καθώς η πολιτεία δεν συνηθίζει να αναγνωρίζει το έργο των καταξιωμένων πολιτών της .

Παραλαμβάνοντας με έκδηλη συγκίνηση το βραβείο της η κ Αλκυόνη Παπαδάκη, από τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης, όταν το κοινό σηκώθηκε όρθιο και την χειροκροτούσε παρατεταμένα .

Απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη αφού τον συνεχάρη γι αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου , τον ευχαρίστησε για την τιμή όπως και όλους τους συντελεστές και τους παρευρισκόμενους, σημειώνοντας με νόημα πως : « ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν εσάς κ, Δήμαρχε και με αυτές τις πρωτοβουλίες, καλύπτουν τα κενά του Υπουργείου Πολιτισμού»
Στο ίδιο πνεύμα συγκίνησης έγιναν όλες οι απονομές των βραβείων στις επτά διακεκριμένες Ελληνίδες και ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης δέχτηκε τις θερμές ευχαριστίες τους, για την Τιμή και την αναγνώριση του έργου τους από την Δημοτική Αρχή και τον Δημότες του Αλίμου.

Ο καπεταν Παναγιώτες Τσάκος παραδίδοντας το βραβείο της Δ/ντριας Σπουδών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου κ. Μαίρης Μάκκα, δήλωσε πως ευτυχώς οι άντρες δεν είναι τόσο μισογύνηδες όσο τους καταλογίζουν οι γυναίκες και πως τα δυο φύλα τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις όσο και στις επαγγελματικές, έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου και συνεργασίας, στην βάση της αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.
Ο συντονισμός και η παρουσίαση, έγινε από την δημοσιογράφο κ. Ντέπη Στενού, η οποία επισήμανε πως αυτή η τιμητική πρόσκληση του Δήμου Αλίμου σε τόσο αξιόλογες Ελληνίδες που τιμούν την πατρίδα μας, στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο χιλιάδων ακόμη γυναικών στην χώρα μας, που υπό αντίξοες συνθήκες δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη επιβίωσης αλλά και καταξίωσης στον τομέα τους και καλώντας στο βήμα τον Δήμαρχο Αλίμου για να χαιρετήσει την εκδήλωση, έκανε την έκκληση , αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Πρόταση η οποία βρήκε την θετική ανταπόκριση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη

Την τιμητική εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Ράπτης Σταμάτιος , ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων Υποναύαρχος κ. Αργυρίου Ιωάννης , ο Λιμενάρχης Σαρωνικού Αρχιπλοίαρχος κ. Σκιαδάς Ευάγγελος, ο Εφοπλιστής Καπεταν Παναγιώτης Τσάκος , ο π. Υπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας , ποιητές , συγγραφείς , ο Υποναύαρχος ε.α και υπεύθυνος της ΕΚΟ Ναυτιλίας Ν.Δ. Ανδρέας Ζαρταλούδης , Αντιδήμαρχοι Στέφανος Διαμαντής , Μαίρη Ανανιάδου , Δώρα Σύρμα , η κ Μαριάνθη Καφετζή, ο διακεκριμένος ιατρός κ. Στυλιανός Αρμόγλου ο εκδότης του Βηματος του Σαρωνικου κ. Νικος Κονταρινης , η η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Alimos Online, Ελισάβετ Μιτσού, η Προεδρος των «Φίλων Παιδόπολης Αγ Ανδρέα» κ. Μαρία Μουτσάτσου, Πρόεδροι φορέων και Συλλόγων , κ.α
Ήταν αναμφισβήτητα μια εξαιρετική βραδιά αντάξια των βραβευθέντων Ελληνίδων, αλλά κυρίως ήταν μια εξαίρετη πρωτοβουλία του Δήμου Αλίμου, που την επιβράβευσή τους, έθεσε ως στόχο την ανάδειξη άξιων προτύπων για την νέα γενιά των Ελληνίδων και γι αυτό αυτή η πρωτοβουλία , αξίζει να βρει πολλούς μιμητές και σε άλλους Δήμους σε όλη την Ελλάδα .


Εντυπωσιακές ήταν επίσης οι μουσικές επιλογές και οι ερμηνείες του καταξιωμένου ερμηνευτή –δημιουργού Ηρακλή Κοντού και της ταλαντούχου ερμηνεύτριας Λαμπρινής Αννίση, που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση , η οποία έκλεισε με μια μικρή δεξίωση προς την τιμήν των επίτιμων προσκεκλημένων και των παρευρισκομένων.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.