Γλυφάδα: Επίσκεψη των μαθητών στα ΚΑΠΗ, στον Άγιο Τρύφωνα
Τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ στον Άγιο Τρύφωνα επισκέφτηκε το τμήμα Γ΄4 του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να συνεργαστούν για να πετύχουν ένα στόχο και να πάνε εκεί για να μοιράσουν χαρά στους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)Eπένδυση στο Ελληνικό: Το δημόσιο «ευχαριστώ» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Ανδρέα Κονδύλη (VIDEO)

Αρχικά οι μαθητές προετοίμασαν τα δώρα όπου θα πήγαιναν στους ηλικιωμένους, όπως στολίδια και κάρτες. Αυτή ήταν μια ευχάριστη διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην τάξη. Όλοι οι μαθητές εργάστηκαν σε φιλικό πνεύμα, μοιράστηκαν σκέψεις από προηγούμενες γιορτές και συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψη στο ΚΑΠΗ.

Στη συνέχεια συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Κατερίνα Δοκοπούλου, Γεωργία Ραυτοπούλου και Ευγενία Λουμπαρδιά, επισκέφτηκαν το ΚΑΠΗ. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, άντρες και γυναίκες. Οι άντρες κάθονταν στα τραπέζια μιλώντας και παίζοντας χαρτιά, ενώ οι γυναίκες συζητούσαν σε ένα σαλόνι. Ο χώρος ήταν καθαρός και φωτεινός. Η υποδοχή ήταν πολύ θερμή τόσο από τους υπαλλήλους του ΚΑΠΗ, όσο και από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Καλωσόρισαν τους μαθητές, κέρασαν γλυκίσματα τις καθηγήτριες και δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Οι μαθητές μοίρασαν τα δώρα που είχαν φτιάξει και μετά τραγούδησαν κάποια παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Πολλές από τις κυρίες σιγοτραγουδούσαν τα κάλαντα, κάτι που ενίσχυσε τον εορταστικό τόνο.

Στο τέλος όσοι συμφώνησαν, ρωτήθηκαν από τους μαθητές κάποια πράγματα για τις δραστηριότητες που κάνουν στον χώρο, για τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς τους. Οι περισσότεροι ανέφεραν ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο επισκέπτονται το ΚΑΠΗ είναι για να περάσουν τον χρόνο τους. Εκεί συζητούν με τους φίλους και τους γνωστούς, λένε τα προβλήματά τους και διασκεδάζουν. Συχνά διοργανώνουν εκδρομές και μικρές γιορτές, όπου όλοι περνούν πολύ ευχάριστα. Πολλοί νιώθουν σαν να έχουν βρει εκεί μια δεύτερη οικογένεια.
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι προβλήματα υγείας. Ανέφεραν ότι παλιότερα τον χώρο του ΚΑΠΗ επισκεπτόταν γιατρός που συνταγογραφούσε τα φάρμακά τους. Αυτό όμως σταμάτησε και έτσι αρκετοί ταλαιπωρούνται όταν χρειάζεται να γράψουν τα φάρμακα ή τις ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονται.

Πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν έθιμα από τα Χριστούγεννα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Μια κυρία από τη Θεσσαλία ανέφερε παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ενώ μια άλλη θυμήθηκε τα γλυκά που τους έδιναν, όταν σαν παιδιά τραγουδούσαν τα κάλαντα. Τέλος ευχήθηκαν να έχει υγεία και ευτυχία όλος ο κόσμος και να συνεχίσει να υπάρχει ο θεσμός των ΚΑΠΗ.
Η επίσκεψη αυτή ήταν πραγματικά διδακτική για όλους τους μαθητές. Ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, αλλά διέκριναν ότι η ψυχή των ανθρώπων δεν γερνάει. Χαίρεται, λαχταράει, επιθυμεί, νοιάζεται, λυπάται, ευχαριστιέται σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται ο άνθρωπος. Οι άνθρωποι στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα έδειξαν την όρεξη για ζωή που έχει ο άνθρωπος και δίδαξαν τους μαθητές με το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΚΑΝΕΛΗΣ

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ) EMAIL:todialeimma@gmail.com

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X