Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ένα γατάκι στο Ελληνικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Αισθάνομαι λύπη γιατί μια μεγάλη προσπάθεια απεγκλωβισμού ενός μικρού γατιού δεν είχε αίσιο αποτέλεσμα. Παρά την υπέρβαση των ανθρωπίνων δυνάμεων των πυροσβεστών μας του 8ου Σταθμού αλλα και την αυταπάρνηση των δύο μελών της ΕΜΑΖ (Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων) που μπήκαν μέσα στο αγωγό ομβρίων, διαμέτρου μόλις 40 εκατοστών στην Λεωφόρο Ιασωνιδου δεν στάθηκαν τυχεροί.
Συνάνθρωποί μας γύρω μας ως ήρωες, εναπομείναντες φωτεινοί φάροι στην σημερινή εποχή. Βέβαια και κάποιος εθελοντής βατραχάνθρωπος που ολοι μαζί δεν ήθελαν να παραιτηθούν. Το γατάκι αργά το βράδυ, σίγουρα εξαντλημένο, σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής και να οδηγεί τους διασώστες. Μπορεί κάποιοι να το θεωρούν υπερβολικό, αυτοί οι άνθρωποι ως υπεράνθρωποι ομως δεν το βλέπουν έτσι. Έχουν μάθει να παλεύουν για καθε ζωή.
Δίπλα τους πολλές φορές όπου χρειάστηκε απο οταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου στην πολιτική προστασία του Δήμου μας, σε φωτιές, πτώσεις δένδρων, έντονα φαινόμενα, ακόμα και στο μεγάλο ιγκουανα που μπηκε σε διαμερισμα, ήταν οι μόνοι που ανταποκριθηκαν.
Οφείλω σεβασμό στο έργο που επιτελούν.
Παίρνουμε δυναμη απο όλους εσάς. Θερμά ευχαριστήρια για το εργο σας.

(Βασίλης Κρητικός – Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ένα γατάκι στο Ελληνικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 03/11/2015 at 2:07 μμ
    Permalink

    Επειδή ήμουν και εγώ εκεί χθες και είδα πραγματικά όλες τις προσπάθειες των πυροσβεστών και ειδικά των ανδρών της ΕΜΑΖ, φυσικά και θέλω να τους συγχαρώ για τις προσπάθειές τους! Όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι δεν είχε γίνει η ίδια κινητοποίηση από Δήμο, Πυροσβεστική κλπ από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 που σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων καταγγέλθηκε το περιστατικό και φυσικά μετά από 6 ημέρες που ακούγονταν το νιαούρισμα του μικρού γατιού πιθανόν το γατάκι να μην άντεξε. Αν και μέχρι τις 10:00 το βράδυ περίπου που σταμάτησαν οι προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΖ, υπήρχαν τα εξής δεδομένα:
    1. Το γατάκι ακούγονταν ακόμη αν και πιο εξασθενημένο, όπως δήλωσε ο ένας εκ των ανδρών της ΕΜΑΖ που είχε κατέβει επανειλημμένα στο Φρεάτιο.
    2. Φυσικά και είχε εντοπιστεί σε πιο σημείο ήταν εγκλωβισμένο το γατάκι και έπρεπε να σπάσουν το οδόστρωμα με κομπρεσέρ για να το απεγκλωβίσουν, όπως είχαν προτείνει και οι πυροσβέστες.
    3. Στο οδόστρωμα δεν επενέβησαν για τον απεγκλωβισμό του μικρού γατιού, ύστερα από δήλωση αναρμοδιότητας να δώσει άδεια ο Υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αφού όπως έλεγε στους πυροσβέστες τα φρεάτια είναι αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ.
    4. Η ΕΥΔΑΠ κλήθηκε από τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, αλλά δήλωσε ότι δεν θα έρθει στο σημείο για το συγκεκριμένο περιστατικό και δεν έδειξε καμιά ευαισθητοποίηση γενικότερα για να επιχειρήσει σχετικά με τον απεγκλωβισμό του ζώου.
    5. Εν κατακλείδι οι εκπρόσωποι του Δήμου και εν γνώσει τους ότι το γατάκι ζούσε ακόμη εγκατέλειψαν τις προσπάθειες για να μη χαλάσουν το οδόστρωμα.
    6. Συνοψίζοντας μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι στο συγκεκριμένο Δήμο γενικά έδειξαν ολιγωρία αφού από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου γνώριζαν για το περιστατικό και δεν κινητοποιήθηκαν ανάλογα.
    7. Στο συγκεκριμένο Δήμο, επίσης, όπως βέβαια και σε πολλούς άλλους στη Χώρα μας, δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα, αν και σύμφωνα με το νόμο το θέμα προστασίας τους, ανήκει στους Δήμους, ούτε επί προηγούμενης Δημαρχίας υπήρξε, αλλά ούτε και στην τωρινή Δημαρχία υπάρχει κάτι σχετικό, αν και νομίζω ότι ήταν στις προεκλογικές τους εξαγγελίες κάποιο πρόγραμμα για στειρώσεις αδέσποτων ζώων.
    8. Δυστυχώς σ’ αυτή τη χώρα που ζούμε με τους Φορείς να δηλώνουν αναρμόδιοι, να ολιγωρούν αλλά και να εφαρμόζουν ή να μην εφαρμόζουν το νόμο κατά το δοκούν, γινόμαστε μάρτυρες αντίστοιχων περιστατικών και καλό θα είναι να μην χύνουμε εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.