Kαθαρισμός του ρέματος της Πικροδάφνης




Φίλες και φίλοι,  μέλη του ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΑΤΤΙΚΗΣ  και όχι μόνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογος μας στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δράσεων φέτος θα συμμετέχει στην εθελοντική δράση Let’do it Creece 2015 που πραγματοποιείτε σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 26 Απριλίου.
Εμείς συμμετέχουμε με καθαρισμό στην παραρεμάτια περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης το τμήμα (από Κανάρια έως την Λ. Βουλιαγμένης)

Σε αυτή την δράση έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν και μαθητές των σχολείων της πόλης μας .Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας.

Το ραντεβού είναι στις 11π.μ στην παιδική χαρά (Κανάρια, οδός Μενελάου).

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα αξιοσημείωτο οικοσύστημα με 400 στρεμ. πράσινου . Οι πηγές του οποίου βρίσκονται στον Υμηττό και διασχίζουν 4 δήμους Ηλιούπολη, Αγ. Δημήτριος , Παλαιό  Φάληρο, Άλιμος.

Το Ρέμα παρέχει :
Αντιπλημμυρική προστασία, Πανίδα, χλωρίδα υδροβιότοπου μοναδικά δώρα για το αστικό περιβάλλον. Έχει πεύκα,ευκάλυπτους,καλαμίες, και πικροδάφνες.

Φιλοξενεί βατράχια, σκαντζόχοιρους , χερσαίες χελώνες και έχει χαρακτηρισθεί ως μεταναστευτικός σταθμός πουλιών.
Πλούσιο υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Προστασία στην βιοποικιλότητα.

Ανανέωση του αέρα της πόλης από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχει εγκατάλειψη και παραμέληση του .
Ζητάμε με άλλους φορείς και συλλογικότητες.
• Αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος με αποξήλωση των κατασκευών που υπάρχουν, για την ομαλή ροή των υδάτων .
• Απόρριψη κάθε ιδέας κατασκευής καινούργιων γεφυρών. Ήπια παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο με ηλεκτροφωτισμό του, περιποίηση του πρασίνου, τοποθέτηση (παγκάκια, πέργκολες κ.α.)
•Ολοκλήρωση του έργου οριοθέτησης του Ρέματος και εκπόνηση μελέτης από το Δήμο Ηλιούπολης για ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Μέχρι να πραγματοποιήθουν τα παραπάνω πιστεύουμε ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το διατηρούμε καθαρό.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.