Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ κλασσικού αθλητισμού- Kids Athletics (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 27/03/2015 οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ κλασσικού αθλητισμού- Kids Athletics. Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας σε συνεργασία με το γραφείο φυσικής αγωγής της Δ΄ Διεύθυνσης Αθήνας διοργάνωσαν διήμερους αγώνες στίβου στις 26-27/03/2015, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος kids Athletics.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού.
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Οι αγώνες διήρκησαν δύο μέρες, με την συμμετοχή 8 δημοτικών σχολείων της πόλης μας και πάνω από 600 μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης, καθώς και του ειδικού σχολείου κωφών και βαρήκοων της Αργυρούπολης. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας βοήθησε, έτσι ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί σε όλη του την διάσταση , αφού κανονικά θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο Α΄ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης. Με καλή θέληση όμως οι αγώνες έγιναν τελικά στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ ΑΠΧ Αργοναύτες.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την οργάνωση του ΟΝΑΔΕΑ καθώς υπήρχε προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στην διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και τα πούλμαν του δήμου τα οποία μετέφεραν τα παιδιά από και προς και τα σχολεία τους.

Οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν με μεγάλη χαρά την επόμενη σχολική περίοδο το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί και για τις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού.

Οι εντυπώσεις τόσο των παιδιών όσο και των καθηγητών τους ήταν θετικές και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι.

Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύτηκε τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από τον Πρόεδρο του ΟΝΑΔΕΑ κ. Καλιντέρη Γιώργο, ο οποίος τόνισε ότι ο Οργανισμός θα στηρίξει με κάθε τρόπο, σε κάθε οργάνωση την προώθηση του αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες με έμφαση αυτή της παιδικής .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.