Άνοιξε το εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο κτήμα Τράχωνες – η πρώτη λειτουργία (VIDEO)
(του Χρήστου Αδαμόπουλου)

Σήμερα της Αγίας Μαρίνας η εταιρεία ΜΑΚΡΟ συμμορφώθηκε με την απόφαση του Δικαστηρίου και μας επέτρεψε (έστω και την τελευταία στιγμή) την είσοδο στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο κτήμα Τραχώνων, όπου ετελέσθει παράκληση στην Παναγία. Επόμενη συνάντηση την Πέμπτη 7 Αυγούστου. Στην φωτογραφία οι πρώτοι που χάρηκαν την «ελεύθερη» πρόσβαση στο κτήμα Τραχώνων.

(Tου Παύλου Παπαδημητρόπουλου)

 Nτοκουμέντο : Η πρώτη λειτουργία στο ελευθερωμένο εκκλησάκι των εισοδίων της Θεοτόκου, σήμερα 17.7.2014 .

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

Αξίζει να ξαναγραφτεί η ανάρτηση του φίλου Χρήστου Αδαμόπουλου :

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Το δικαστήριο, μετά από διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Επιτροπή κατοίκων Αλίμου για το κτήμα Τραχώνων με τη συμπαράσταση του Δήμου Αλίμου, υποχρεώνει την Γερμανική εταιρεία ΜΑΚΡΟ να ακούσει και να υπακούσει στο ηθικό μας δικαίωμα να επισκεπτόμαστε τα πολιτιστικά μας μνημεία και να ασκούμε τις θρησκευτικές μας ανάγκες.
Το δικαστήριο υποχρεώνει την γερμανική εταιρεία ΜΑΚΡΟ να επιτρέπει δυο φορές το μήνα να επισκεπτόμαστε τον ιστορικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (13ου αι.μ.Χ.) , είτε για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς είτε για τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών.
Το δίκαιο επικράτησε. Ο παραλογισμός και ο αυταρχισμός για μια ακόμα φορά ηττήθηκαν.
Τα πολιτιστικά μνημεία ΔΕΝ αγοράζονται ΔΕΝ πωλούνται ΔΕΝ φυλακίζονται, αλλά πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμα.
Η Συντονιστική ομάδα ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην τελεσφόρηση του αγώνα μας, τις βουλευτές Ν. Βαλαβάνη και Μ. Κανελλοπούλου, τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλο, τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου κ. Α. Κονδύλη, Ν. Τσαμπαρλή, Ε. Μπελιά, τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων αλλά και όλους τους απλούς πολίτες που συνεχώς μας συμπαραστέκονται.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον νομικό μας σύμβουλο κ. Αρ. Θωμόπουλο, τον Δήμαρχο κ. Θ. Ορφανό, τον κ. Δ. Δόγκα και τον πατέρα Κωνσταντίνο Θάνο που κατέθεσαν στην δίκη.
Επιτροπή πολιτών για το κτήμα Τραχώνων

Εισόδια Θεοτόκου...ώρα 0800 !!! !!Η καμπάνα χτυπάει χαρούμενη..
ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΝΟΙΞΕ !!!!! ΣΗΜΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 !!!

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.