Ποιος είπε ότι οι γυναίκες δεν παίζουν μπάλα;




playtheball1

(Της αθλητικής μας ρεπόρτερ Ηat-trick…>imaginistes.com)

Με αφορμή τον αγώνα του πρωταθλήματος που είχε η τοπική μας ομάδα Άγιος Δημήτριος, για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, ενάντια στην Ολυμπιάδα Υμηττού, παίκτρια της οποίας είναι και ένα δικό μας παιδί από τους Imaginistes Web Radio, η Νανά Πλεξίδα από τις SOUSOURADES (κάθε Παρασκευή 7-9), βρεθήκαμε στο στάδιο του Αγ. Δημητρίου το μεσημέρι της Κυριακής και ώρα 4:00 για να δούμε 22 όμορφα θηλυκά να χειρίζονται με περισσή άνεση τη μπάλα, σε σημείο που πολλοί άντρες θα ζήλευαν!

Στο δια ταύτα του αγώνα, λοιπόν, η πρώτη της κατηγορίας Ολυμπιάδα Υμηττού κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διατηρήσει την παραμονή της στην κορυφή, τον Άγιο Δημήτριο, σε έναν αγωνιστικό χώρα αρκετά κακό, πράγμα που σαφώς επηρέασε τις ομάδες – ιδιαίτερα της φιλοξενούμενης μιας και δεν ήταν συνηθισμένη να παίζει σε φυσικό χόρτο.

Ο αγώνας βρήκε τις 2 ομάδες στο ημίχρονο ισόπαλες με 0-0 και χωρίς ουσιαστικές φάσεις και από τις δύο πλευρές. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και το ματς ξανάρχισε με την ομάδα του Αγ. Δημητρίου να έχει κλείσει πίσω προσπαθώντας να διατηρήσει το σκορ στο 0-0, σε αντίθεση με την Ολυμπιάδα που ήταν άκρως επιθετική και κυνήγαγε το γκολ.

playtheball3

Η Ολυμπιάδα, παρότι ανώτερη και πρωτοπόρα, έπαιξε κατά γενική ομολογία ένα κακό παιχνίδι και δυσκολεύτηκε για το γκολ, καθώς επίσης και η δικιά μας Νανά, παρότι προερχόταν από χατ τρικ την προηγούμενη αγωνιστική, δεν φάνηκε να βοηθάει ιδιαίτερα, μιας και αυτή όπως και όλη η ομάδα ήταν σε κακή μέρα, πράγμα για το οποίο σαφώς έπαιξε σημαντικό ρόλο η αντίσταση του Αγ. Δημητρίου.

Το 1ο γκολ εν τέλει ήρθε πρώτα για την Ολυμπιάδα, ύστερα από ένα σουτ της Γαργαρέτα και της λάθος απόκρουσης της τερματοφύλακα του Αγ. Δημητρίου, ενώ το 2ο ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα από την Κολοκάθη, ύστερα από αλλεπάλληλες κόντρες και τον τραυματισμό αυτής. Λίγα λεπτά πριν το τέλος, ο Αγ. Δημήτριος κατάφερε να βάλει ένα γκολ, ύστερα από λάθος της άμυνας της Ολυμπιάδας και να δώσει το τελικό σκορ του αγώνα 1-2.

Παρότι ήταν ένα γεμάτο ένταση παιχνίδι, αλλά όχι από τα καλύτερα παικτικά και για τις δύο ομάδες, αυτό που κρατάμε και θέλουμε να σας μεταφέρουμε είναι ότι αυτά τα κορίτσια δείχνουν να αγαπούν αυτό το άθλημα και να το αντιμετωπίζουν με πολύ όρεξη και μεράκι, κόντρα στις κακές υποδομές και γενικότερα τη μέριμνα που υπάρχει για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Πρέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο επιτέλους να βάλει προτεραιότητα τις γυναίκες και σίγουρα μόνο κερδισμένο θα βγει απ’ όλο αυτό, καθώς οι γυναίκες που ασχολούνται πλέον με το ποδόσφαιρο όλο και πληθαίνουν ενώ τα ταλέντα ανά την Ελλάδα είναι πολλά!

Εμείς κάναμε την αρχή και βρεθήκαμε στο γήπεδο να τις καμαρώσουμε και να διαδώσουμε το έργο του και αυτό καλούμε να κάνετε κι εσείς… Δεν θα το μετανιώσετε!

playtheball2

Στο τέλος του αγώνα χαιρετήσαμε και τη ραδιοφωνική παραγωγό μας, Νανά, και της ευχηθήκαμε καλή συνέχεια και επιτυχίες τόσο στην ίδια όσο και στην ομάδα της που φλερτάρει πιο πολύ από ποτέ με την άνοδό της στα σαλόνια της Β’ Εθνικής! Και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη και τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Να είστε όλοι εκεί!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.