Θρίλερ με φωτογραφία που φέρεται να δείχνει το κομμένο κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η ανάρτηση μιας φωτογραφίας που φέρεται να απεικονίζει το κομμένο κεφάλι του Αρη Βελουχιώτη σε μπλόγκ, προκάλεσε έντονες συζητήσεις χθες ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν είναι αληθινή και γιατί έρχεται στο φως τώρα, 69 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του θρύλου του ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το Εθνος, οι φωτογραφίες προέρχονται από το μπλογκ «XYZ Contagion», οι διαχειριστές των οποίων Κλέων Ιωαννίδης και Βασιλική Μετατρούλου, υποστηρίζουν πως «είναι η μοναδική καταπρόσωπο εικόνα που αποτυπώθηκε από τον φανοστάτη της πλατείας των Τρικάλων, εκεί όπου οι διώκτες του έστησαν το «τρόπαιό» τους.»

Είναι μια φωτογραφία που δεν υπάρχει στην μέχρι σήμερα εκτενή βιβλιογραφία για την Εθνική Αντίσταση και βέβαια αν όντως είναι αληθινή έχει εξαιρετική σημασία και βαρύτητα ντοκουμέντου.  Σύμφωνα με την ανάρτηση του μπλογκ, μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 1945 στάλθηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» από τον ανταποκριτή της με σκοπό να δημοσιευτεί.

Να πως περιγράφει ο Διονύσης Χαριτόπουλος τη σκηνή στην πλατεία των Τρικάλων όπου κρεμάστηκε το κεφάλι του Βελουχιώτη. «Γύρω από τα κρεμασμένα κεφάλια οι παρακρατικοί βάραγαν νταούλια και κέρναγαν από νταμιζάνες κρασί. Aς μην επιχαίρουν οι εχθροί του. Κανείς δεν δικαιούται να υπερηφανευτεί ότι έπιασε ζωντανό, ότι νίκησε ή ότι σκότωσε τον αρχηγό του ΕΛΑΣ. O Άρης αποχώρησε μόνος του. H αυτοκτονία είναι μια πράξη οριστική και τελεσίδικη, που ουδείς δικαιούται να κρίνει, να εξάρει ή να καταδικάσει. Είναι απολύτως προσωπική και μυστηριώδης. Και επειδή ποτέ δεν στερείται νοήματος, ήταν το ύστατο διάβημα του αυτόχειρα προς τους Έλληνες.Tα τρία χρόνια ελευθερίας στα βουνά δεν ήταν όνειρο, αλλά μια υποθήκη για το μέλλον».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Θρίλερ με φωτογραφία που φέρεται να δείχνει το κομμένο κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.