Συνάντηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων




Δελτίο Τύπου:
Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, συνάντηση του Δήμαρχου Αλίμου Θάνου Ορφανού, με τους Διευθυντές και Προϊσταμένες των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τους Διευθυντές υποδέχτηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Δόγκαςκαι οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρης Τάγκαλος και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κλέα Μανωλαράκη.
Η ενημέρωση και ο προγραμματισμός δράσης για τη σχολική χρονιά που διανύουμε, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης κατά την οποία συζητήθηκαν επίσης θέματα προγραμματισμού συντηρήσεων και επισκευών των σχολείων μας, θέματα οικονομικά και προγραμματίστηκε η εβδομάδα εκδηλώσεων «Πολιτιστικής Δημιουργίας Σχολείων».
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε την προτεραιότητα που δίνει στην Παιδεία, το γεγονός ότι είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε προσπάθεια και αφού τους ευχαρίστησε, για την πολύ καλή συνεργασία που εδώ και χρόνια υπάρχει μεταξύ Δήμου και εκπαιδευτικής κοινότητας, τους ενημέρωσε για τις δράσεις στις οποίες έχει προσανατολιστεί η διοίκηση για την επόμενη σχολική χρονιά.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την καλή λειτουργία των σχολικών επιτροπών και τη χρηματοδότησή τους τόσο από τον κρατικό όσο και τον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα σχολικής στέγης σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, ζήτησαν εκ νέου καταγραφή των αιτημάτων των σχολείων και αποστολή τους στο Γραφείο Παιδείας, προκειμένου να γίνει, η αξιολόγηση και ο προγραμματισμός τους.
«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, που η βαθιά οικονομική κρίση πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και δημοτική αρχή, δίνουμε τη μάχη για τη διατήρηση όσων μέχρι τώρα έχουμε πετύχει στη δημόσια εκπαίδευση, για ένα σχολείο σύγχρονο και δημιουργικό. Επειδή θεωρούμε ότι η Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον, πιστεύουμε πως χρέος όλων μας είναινα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα και να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε», κατέληξε στη σύντομη τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Θάνος Ορφανός.


Από τη συνάντηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τους Διευθυντές
των Σχολικών Μονάδων Αλίμου, όπου διακρίνεται ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.