Ανοίγει ο δρόμος για κατοικίες στον Αστέρα Βουλιαγμένης
 

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόλις ημέρες από τότε που σε συνεδρίασή του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε αναφορά περί προώθησης των διαδικασιών για αξιοποίηση της περιοχής «Μικρό Καβούρι», δηλαδή την έκταση στη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης και το ξενοδοχείο του Αστέρα, θυγατρική της Εθνικής, και προχθές το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε στον αέρα διαγωνισμό για την επιλογή ανεξάρτητου εκτιμητή ο οποίος θα αναλάβει να αποτιμήσει τα ακίνητα στην περιοχή.

Ο εκτιμητής θα παραδώσει ενιαία ανεξάρτητη αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων για τα ακίνητα τόσο του Ταμείου στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όσο και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα. Δηλαδή, μιλάμε για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας που κατέχει ο ΕΟΤ και η διαχείριση και εκμετάλλευση κρατικής Εταιρείας Ακινήτων επί ακινήτου 110.000 τ.μ. στο Καβούρι (συν πλαζ, μαρίνες κ.λ.π.), αλλά και για το «φιλέτο» της ευρύτερης Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το οποίο ορέγονται, μεταξύ άλλων, καιισχυρά εφοπλιστικά συμφέροντα, που προσδοκούν να αναπτύξουν οικιστικά projects και τυχερά παιχνίδια (καζίνο). Μάλιστα, η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει σύντομα, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα περί σχεδίων ανάπτυξης οικιστικών-τουριστικών υποδομών στην περιοχή, και κυρίως μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα, είναι η αναφορά περί του νόμου 4002/2011 για την παραθεριστική κατοικία, αλλά και η επισήμανση ότι εκτιμητής καλείται να μελετήσει και τις προβλέψεις του ιδρυτικού νόμου του Ταμείου (3986/2011).

Βάσει του πρώτου, υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορούν να αναπτυχθούν σύνθετες οικιστικές και τουριστικές δράσεις, να πωλούνται ή να εκμισθώνονται ακίνητα κ.λ.π. Ενώ ο δεύτερος νόμος σχετίζεται με τη δημιουργία Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) και γενικότερα τους ειδικούς όρους που ισχύουν για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ. Ισως λοιπόν, να ανοίγει ο δρόμος για κατοικίες στον Αστέρα Βουλιαγμένης! Και θυμίζουμε ότι η αντικειμενική αξία της γης στον Αστέρα έχει τεθεί στο 1 δισ. ευρώ!

(axiaplus.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.