«Ένα Σαββάτο βράδυ…» στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το Σάββατο 05/05/2018, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την 12η κατά σειρά καθιερωμένη Ετήσια Πολιτιστική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών, στο πλαίσιο μιας μουσικοχορευτικής βραδιάς με τίτλο    

«Ένα Σαββάτο βράδυ…».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κ.Α.Π.ΠΑ. Γλυφάδας και έλαβε χώρα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο πλημμύρισε από παραδοσιακές νότες. 

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα του Προέδρου κου Τάσου Σκουτέρη, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην έντονη δραστηριοποίηση του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας καθώς και στην ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη όλων των μελών του Συλλόγου στο κοινωνικό έργο του Δήμου μας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Παπανικολάου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και επιβράβευσε την προσπάθεια του Συλλόγου που φέρνει σε επαφή μεγάλους και μικρούς, και κυρίως τα παιδιά και τους εφήβους μας, με τις αξίες, την παράδοση, και τον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μας. Συνεχάρη τον χοροδιδάσκαλο κο Αριστοτέλη Κατσινέλη για την εξαιρετική δουλειά του ειδικά στα Τμήματα των παιδιών και των εφήβων.  Επίσης, ανακοίνωσε ότι, στις 4 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η εκ βάθρων ανακαίνιση του κινηματοθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» προκειμένου τούτο να ανακατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές και υποδομές για να μπορεί να φιλοξενεί, να υποστηρίζει και να καλύπτει όλη την πολιτιστική και όχι μόνο δραστηριότητα της πόλης μας αλλά και να αντιπροσωπεύει και να κοσμεί την πόλη μας, όπως της αξίζει.

Ο κόσμος, που κατέκλυσε στην κυριολεξία το θέατρο, αφού αναγκάστηκαν πάρα πολλοί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όρθιοι στους διαδρόμους, είχε την ευκαιρία να χαρεί παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με τη συνοδεία δεξιοτεχνών της παραδοσιακής μουσικής. Τα χορευτικά τμήματα των ενηλίκων παρουσίασαν χορούς από την περιοχή Δεσκάτης Γρεβενών και από τη νήσο Λέρο, ενώ τα τμήματα της Ακαδημίας (που αριθμεί πάνω από 70 παιδιά και εφήβους) ξεσήκωσαν το κοινό με  χορούς από τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας, τη Θράκη και την Κρήτη. Τις εντυπώσεις και το πιο θερμό χειροκρότημα όμως κέρδισαν οι λιλιπούτιοι χορευτές μας, τα παιδιά του νηπιαγωγείου, που κατάφεραν να παρασύρουν για λίγο το κοινό στο δικό τους κόσμο, στο κόσμο της ανεμελιάς.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας η κα Εύη Στασή, η οποία τόνισε ότι τα παιδιά και οι νέοι της Ακαδημίας μας δεν πιστεύουν ότι ο παραδοσιακός πολιτισμός είναι κάτι παρωχημένο και υποτιμητικό και γι’ αυτό  έχουν βάλει στόχο να οικοδομήσουν το μέλλον τους κοιτάζοντας και στο παρελθόν, για να γνωρίσουν τις ρίζες τους, υιοθετώντας αυτό που είπε κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάϊν «Πάτησα στους ώμους των προγόνων μου κι έτσι μπόρεσα να δω πέρα από τα τείχη του καιρού μου».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας «Ο Προφήτης Ηλίας» αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον κόσμο για την συμπαράσταση, τη στήριξη και το θερμό του χειροκρότημα, στα μέλη των χορευτικών τμημάτων και ιδιαίτερα στα παιδιά και στους γονείς τους, στον ακούραστο χοροδιδάσκαλο κο Άρη Κατσινέλη που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί την ψυχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, στην ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Θοδωρή Γεωργόπουλου που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, στο βεστιάριο του Νικολάου Τριανταφυλλόπουλου που μας προμήθευσε με τις εξαιρετικές παραδοσιακές φορεσιές και τέλος στο κατάστημα γυναικείας ένδυσης της κας Σεβαστής Τζιάλλα (Γεννηματά 65, Άνω Γλυφάδα) καθώς και στο κατάστημα «άρωμα perfumes» της κας Παναγιώτας Παπαδάμ, (Σμύρνης 28, Άνω Γλυφάδα) για την υποστήριξη  και την ευγενική συνεισφορά τους στην φετινή εκδήλωση, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν στον κόσμο που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση κέρασμα, σε αναμονή βεβαίως του επόμενου καθιερωμένου κεράσματος που πρόκειται να γίνει στο Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, που αναβιώνει κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου, στους πρόποδες του βουνού, την παραμονή της εορτής στις 19 Ιουλίου. Τέλος, το επόμενο ραντεβού δόθηκε με το κοινό για τις 20 Μαΐου 2018 που θα πραγματοποιηθεί η καταληκτήρια παράσταση της Χορωδίας «Μελωδοί» του Συλλόγου μας στο  Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

O Δήμαρχος της πόλης μας κος Γεώργιος Παπανικολάου, η κα Μαίρη Παπάζογλου – Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον», ο Δρ. Στέλιος Κουρουπάκης – Δημοτικός Σύμβουλος, Εντεταλμένος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Πρόεδρος Γκολφ Γλυφάδας, ο κος Σπύρος Δήμου – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ., ο κος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης – μέλος του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ., ο κος Δημήτρης Κεχρής – Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου της Γλυφάδας, η κα Δέσποινα Τσαγκαράκη  – Πρόεδρος Ένωσης Κρητών Γλυφάδας «Η Κρήτη», η κα Μαίρη Χανιώτη, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς», η κα Δάφνη Μπίλια – Πρόεδρος Εκπολιτιστικού, Λαογραφικού, Μορφωτικού Συλλόγου Γλυφάδας «Ελλήνων Διαδρομές», ο κος Δημήτρης Κώτσογλου – Β’ Γραμματέας και ο κος Στέλιος Ναλμπάντης – Ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακώνων Γλυφάδας, ο κος Κωνσταντίνος Πιτίδης – Ταμίας του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ», ο κος Νικόλαος Παπαδούλης από το Σύλλογο Διαβητικών Γλυφάδας και Νοτίων Προαστίων,  ο κος Ηλίας Γιαννόπουλος – ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο κος Σωτήρης Δογάνης, Αντιπρόεδρος και Μάεστρος της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας «Μελωδοί» του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

             Τάσος Σκουτέρης                                                                  Εύη Στασή

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.