«Σπάστε τη Σιωπή, Σώστε τα καΐκια – Μετουσίωση»: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Βούρου




Ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών» και ο «Ορίζοντας Γεγονότων» σας προσκαλούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά  στην οδό Φίλωνος 29 & Καραολή Δημητρίου Πειραιάς, τη  Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 19.00 – 22.00 στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Βούρου με τίτλο  «Σπάστε τη Σιωπή, Σώστε τα καϊκια – Μετουσίωση».Τα κείμενα της έκθεσης και τα ποιήματα που συνοδεύουν τα εικαστικά έργα, είναι του Δρ. Κωνσταντίνου Μπούρα, Ιστορικού Τέχνης, θεατρολόγου και ποιητή.

Ειδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στον χώρο της έκθεσης την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 19.00, με ομιλητές τον Πρόεδρο του «Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών» και εκπρόσωπο του «Ορίζοντα Γεγονότων» για το θέμα της έκθεσης  και τη ζωγραφική του Γιώργου Βούρου στο πλαίσιο της δράσης του Ορίζοντα Γεγονότων «Τα καΐκια που πληγώναμε» με προβολή ντοκιμαντέρ για το σπάσιμο των καϊκιών.

 Σημείωμα του καλλιτέχνη Γιώργου Βούρου 

«Τα παραδοσιακά σκαριά της χώρας μας, βάρκες και καΐκια, παλιά ή νέα  είτε τα τσακίζουν και τα σπάζουν σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόσυρσή τους, είτε εγκαταλείπονται σε παραλίες και καρνάγια κι αφήνονται να σαπίσουν και να λιώσουν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Η δε ναυπηγική μας παράδοση περίπου 10.000 χρόνων χάνεται ανεπιστρεπτί. 



Για αυτό τον λόγο, η ψυχή μου ως καλλιτέχνη, με οδήγησαν να περισώσω εικαστικά ότι μπορούσα από τη φθορά και την ανυπαρξία, επιδιώκοντας να τους δώσω μια συνέχεια ζωής μέσω μιας εικαστικής ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗΣ».    

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά  στην οδό Φίλωνος 29 & Καραολή Δημητρίου, Πειραιάς

ΔΙΑΡΚΕΙΑ  Έκθεσης 8 – 14 Απριλίου 2024

Ώρες  λειτουργίας 12.00 – 20.00 καθημερινά και την Κυριακή 14 Απριλίου 11.00 – 14.00

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.