Πολεοδομικά ατακτοποίητo το «ιερό φιλέτο» της Εκκλησίας στο Καβούρι




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διελκυστίνδα μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την αξιοποίηση εκτάσεων συνολικού εμβαδού 400 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη. Σήμερα η αντιπαράθεση έχει εντοπιστεί σε ένα συγκεκριμένο οικόπεδο-φιλέτο 45 στρεμμάτων στο Μεγάλο Καβούρι, που η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μονή Πετράκη επιχειρεί να αξιοποιήσει.

Πρόκειται για έκταση σε εξαιρετικά προνομιακή θέση απέναντι από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, που γειτνιάζει από τη μια πλευρά του με επαύλεις και κατοικίες και από την άλλη με το δημοφιλές μπιτς ρεστοράν Krabo.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο ακίνητο είναι πολεοδομικά ατακτοποίητo και έτσι δεν διαθέτει ούτε οικοδομικές γραμμές ούτε χρήσεις γης ούτε όρους δόμησης. Ούτε καν είναι γνωστό αν θα αποκτήσει ποτέ, τουλάχιστον χωρίς να επέλθει συμφωνία μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας, βάσει της οποίας το συγκεκριμένο ακίνητο –όπως και οι άλλες της ιδιοκτησίες στη Βουλιαγμένη–θα μπορέσει να πολεοδομηθεί.

Ο Δήμος ζητεί την παραχώρηση περίπου του 35% αυτών των εκτάσεων προκειμένου να διατηρηθούν ως χώροι πρασίνου, επικαλούμενος την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει τον χαρακτήρα του προαστίου. Λόγος για τον οποίον άλλωστε ανέστειλε προ δεκαημέρου και την έκδοση οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευεργετημάτων του νέου οικοδομικού κανονισμού, με τα οποία μπορούν να χτιστούν μεγαλύτεροι όγκοι με μεγαλύτερο ύψος. Παράλληλα ο Δήμος ολοκληρώνει αυτό το διάστημα μελέτη για την έκδοση νέου τοπικού πολεοδομικού σχεδίου στο οποίο δεν προτίθεται να περιλάβει τα πολεοδομικά ατακτοποίητα ακίνητα της Εκκλησίας, αν δεν ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του. Δείτε περισσότερα στο: kathimerini.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.