Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου) το τμήμα Πολιτισμού του  Δήμου Αγίου Δημητρίου σας προσκαλεί σε ένα πολυθέαμα που αποτελείται από 5 χορευτικά δρώμενα και θα παρουσιαστούν την Κυριακή,  21 Απριλίου 2024, στις 19:30 μ.μ.  στο Ωδείο της πόλης (Κλέαρχου 71).

Πέντε  χορευτικές δράσεις, σε πέντε διαφορετικούς χώρους, ταυτόχρονα, με τη συμμετοχή  μαθητριών και καθηγητών  χορού, θα αναδείξουν με την αρμονία, τη χάρη και τη μαγεία του Χορού και θα εκπλήξουν ευχάριστα τους θεατές.

Η είσοδος για τους πολίτες είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα χορευτικών παραστάσεων:



-ΙΣΟΓΕΙΟ: Εξωτερικός χώρος: Η δασκάλα  χορού Φοίβη Χανιώτη με τις μαθήτριες της στο Σύγχρονο: Αγγελική ΠολύδεραΜαρία ΓκάγκαΖωή Χαραλάμπους και Αλεξάνδρα Σαχινίδη.

-ΙΣΟΓΕΙΟ: Μεγάλη αίθουσα: η μαθήτρια της σχολής χορού Νατάσα  Χρήστου με την καθηγήτρια μουσικής του Ωδείου, Ίλια Ηλιοπούλου (Πιάνο και Φωνή).

-ΙΣΟΓΕΙΟ: Μεγάλη αίθουσα: Όλοι μαζί με τον Δημήτρη Παπαθεοδώρου -Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου-στο πιάνο.

-ΑΙΘΟΥΣΑ 1, ( 2ος όροφος): η δασκάλα χορού Άννα Κίσκιλα, με τον καθηγητή του Ωδείου Κώστα Καραμάνο (Πιάνο).

-ΑΙΘΟΥΣΑ 2, ( 2ος όροφος): η δασκάλα χορού Λήδα Διώχνου με τις μαθήτριές του  Σύγχρονου Χορού  Γιώτα ΧριστοδούλουΧριστίνα ΣκλήκαΡεγγίνα Κοροβέλου και με τις καθηγήτριες μουσικής Βασιλική Κωστογιάννη (Φλάουτο) και Μάγδα Στρατούλη (Κιθάρα).

– ΦΟΥΑΓΙΕ: 3ος όροφος: η δασκάλα χορού Ελένη Χατζή με τη δασκάλα μουσικής Όλγα Λυκουρίνου στο αρμόνιο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.  Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Jean-Georges Noverre (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.