Επίσκεψη φοιτητών του ΕΜΠ σε πρότυπο βιοκλιματικό έργο της εταιρείας FUTURE PLANS by TEXKA – “FPT” στην Αργυρούπολη




Τον Μάρτιο του 2024 πραγματοποιήθηκε τεχνική επίσκεψη Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., σε εργοτάξιο της εταιρείας Future Plans by TEXKA – “FPT” στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, επί της οδού Ανεξαρτησίας 1.

Η επίσκεψη αυτή έλαβε χώρα στα πλαίσια διασύνδεσης ενός πρωτότυπου έργου εταιρίας των Νοτίων Προαστίων που βρίσκεται σε εξέλιξη, με φοιτητές του Ελληνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία για την πρακτική εφαρμογή στην οποία θα κληθούν να ανταποκριθούν όταν αποφοιτήσουν και εξασκήσουν το επάγγελμά τους.

Στους φοιτητές έγινε περιγραφή των εργασιών της θεμελίωσης και της αντιστήριξης που αφορά την κατασκευή σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων, υψηλών προδιαγραφών με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Μετά το πέρας της παρουσίασης των εργασιών για την υλοποίηση του Βιοκλιματικού κτηρίου διατυπώθηκαν σημαντικές ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της κατασκευάστριας εταιρίας και των φοιτητών του Ε.Μ.Π.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά ακίνητα στον άξονα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, αφορά στην ανέγερση ενός τετραώροφου βιοκλιματικού κτηρίου, το εμβαδόν του οποίου πρόκειται να καλύψει συνολικά 3.001 τ.μ., περιλαμβάνοντας εμπορικά καταστήματα, τρεις ορόφους γραφείων, δύο υπόγεια και πράσινο δώμα.



Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), στην υψηλή βαθμίδα GOLD από το U.S. Green Building Council. Το LEED είναι το πιο αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης αειφόρων – πράσινων κτιρίων διεθνώς.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, στη χρησιμοποίηση υλικών χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών.

Ειδική πρόβλεψη στον σχεδιασμό του βιοκλιματικού κτηρίου γίνεται για τα άτομα με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενα άτομα, γεγονός που αναδεικνύει την έντονη Εταιρική Κοινωνικής Ευθύνη της Future Plans by TEXKA – “FPT”, η οποία δείχνει το δρόμο για έργα που συνδυάζουν μοντέλα ανάπτυξης που αφήνουν έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Πρόσφατα, μάλιστα, το αναπτυξιακό έργο της Future Plans by TEXKA – “FPT” συγχρηματοδοτήθηκε από την Alpha Bank και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως έργο που ενισχύει σημαντικά το στόχο της πράσινης μετάβασης και την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος.

Η χρηματοδότηση αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την κατασκευή σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3773248/xrimatodotisi-tis-future-plans-by-texka-apo-alpha-bank-kai-taa/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.