Γιώτα Μελισσινού: Η Αλιμιώτισσα δασκάλα που δημιούργησε την καταπληκτική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα




Ένας ερασιτεχνικός θίασος με ηθοποιούς ηλικίας από 8 έως 60 ετών κατέπληξε το κοινό που είχε την τύχη να παρακολουθήσει την υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα, με τίτλο «Un….deux….trois……φύγαμε!», το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου, στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν”. Η ομάδα δούλεψε σκληρά, κάνοντας πρόβες για 5 μήνες υπό την καθοδήγηση της Γιώτας Μελισσινού, η οποία είναι δασκάλα στο 9ο δημοτικό σχολείο Αλίμου.

Η Γιώτα Μελισσινού που υπέγραψε το σενάριο και τη σκηνοθεσία της παράστασης, μίλησε στο Notia.gr:

“Ο Μίμης Πλέσσας, όχι άδικα βέβαια, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες που διαθέτει η χώρα μας. Η απόφαση να του κάνουμε μια παράσταση- αφιέρωμα, στήθηκε το περσινό καλοκαίρι, όταν ερχόμενη σε συνάντηση με τον κύριο Μαριόλη ( Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Αλίμου και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας) και την κυρία Δανοχρήστου ( σημερινή Πρόεδρο της Επιτροπής πρόληψης της παραβατικότητας στον ίδιο δήμο), αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την υλοποίησή της.
Η απόφαση αυτή όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία, δεν ήταν καθόλου εύκολη στην πραγματοποίησή της. Τα εμπόδια στον δρόμο μας πολλά και ποικίλα. Από την ανεύρεση του ερασιτεχνικού θιάσου, τον χώρο της στέγασης των παραστάσεων μας….μέχρι την εύρεση της ζωντανής ορχήστρας που έπρεπε με άρτιο τρόπο να αποδώσει τα τραγούδια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη. Όσες όμως δυσκολίες κι αν βρέθηκαν μπροστά μας, κατά ένα μαγικό τρόπο όλες ξεπερνιόντουσαν, γιατί όταν υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνεις, τίποτε δεν είναι ικανό να σε σταματήσει.

Όσοι ασχολούνται με τον χώρο του θεάτρου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή, επιμονή και το σημαντικότερο από όλα, να έχουν μέσα τους εκείνη τη σπίθα που χαρακτηρίζει όλα τα θεατρόφιλα άτομα. Κι ευτυχώς στη δική μας περίπτωση αυτό ήταν δεδομένο, μια και οι περισσότεροι συντελεστές αυτής της παράστασης (μέσα στους οποίους συγκαταλέγομαι κι εγώ) εργαστήκαμε εθελοντικά, με μόνο μας οδηγό τον θαυμασμό μας για την έκτη τέχνη.



Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα που παρουσιάσαμε μετά από ένα πεντάμηνο συνεχόμενων προβών, πολλές από τις οποίες ήταν χρονοβόρες, ήταν ικανοποιητικότατο, λόγω του ότι δουλέψαμε ομαδικά και με στόχο την καλή παράσταση. Όλο αυτό το διάστημα που για μένα ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, δεθήκαμε μεταξύ μας παρά το γεγονός πως οι ηλικίες μας ήταν ποικίλες (ο θίασός μας αποτελούνταν από άτομα ηλικίας 8 έως και 60 χρονών περίπου), αγχωθήκαμε όταν τα πράγματα δεν έβγαιναν όπως τα είχαμε υπολογίσει…διασκεδάσαμε…γελάσαμε… Όλοι όμως εργαστήκαμε με γνώμονα το γενικό καλό και χωρίς καθόλου το αίσθημα της αυτοπροβολής. Οφείλω σε όλους τους αγαπημένους μου ηθοποιούς ένα τεράστιο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», πρώτον γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίσω και δεύτερον γιατί έδωσαν πνοή στις σελίδες που έγραψα και τις απέδωσαν ο καθένας με τον καλύτερο τρόπο.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, εκτός από τον κύριο Μαριόλη και την κυρία Δανοχρήστου που ήταν συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι μου σε όλο αυτό το ταξίδι και τον Δήμο Αλίμου και πιο συγκεκριμένα τον κύριο Κονδύλη, τον δήμαρχο μας, που έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου ώστε να εκπληρωθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» επίσης, στην κυρία Εμμανουέλα Πετρακάκη, τη σκηνογράφο μας για το εξαιρετικό σκηνικό που μας έφτιαξε και βέβαια, στον υπεύθυνο της ορχήστρας μας, τον κύριο Θάνο Θεοδωρόπουλο, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και καθηγητή στο Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου, που με τους συνεργάτες του απέδωσαν εξαιρετικά τα υπέροχα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.