Αποθεωτική υποδοχή Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ: «Το μπλε δεν ξεθωριάζει» (VIDEO)




Στις μεγάλες προκλήσεις και τα κρίσιμα στοιχήματα της χώρας μας, πιάνοντας το νήμα από τις αρχές και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στα επιτεύγματα της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του στο 15ο συνέδριο του κόμματος, το οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. 

Με καθαρά μηνύματα για τη φυσιογνωμία του κόμματος με σφραγίδα το φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος και στον πατριωτισμό της ευθύνης, ο Νίκος Δένδιας διέτρεξε την 50χρονη ιστορική διαδρομή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας με την παράλληλη ανάδειξη της ξεχωριστής προσφοράς όλων των προέδρων της. 

Οι σύνεδροι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Νίκο Δένδια, διακόπτοντας μάλιστα πολλές φορές την ομιλία του με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα κέρδισε το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματα όταν αποτύπωσε τη διαχρονικότητα των αξιών και των ιδεών της Νέας Δημοκρατίας στη φράση το «μπλε μένει μπλε, πάντα μπλε, δεν ξεθωριάζει και δεν αλλάζει».

Ανάδειξε ως κορυφαία πολιτική προτεραιότητα την αντιμετώπιση του δημογραφικού με τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας. «Να ανατρέψουμε την διαφαινόμενη συρρίκνωση του εθνικού πληθυσμού. Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το θεσμό της ελληνική οικογένειας που αποτελεί το βασικό πυρήνα σε όλη την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού» διαμήνυσε με σαφήνεια. Αναδεικνύοντας έτι περαιτέρω τη σημασία της ελληνικής οικογένειας, είπε χαρακτηριστικά: «Μην κοροϊδευόμαστε, δεν θα είχε επιβιώσει η Ελλάδα στην κρίση εάν δεν υπήρχε η αλληλοστήριξη της ελληνικής οικογένειας».



Μάλιστα, με θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι σύνεδροι την επαναφορά του αιτήματος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την επανίδρυση του κράτους, αλλά και την προσωπική του σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή. 

Παράλληλα, ανέδειξε την πολιτική του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με κορωνίδα την «Ατζέντα 2030». Μια μεταρρύθμιση-τομή για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων και την αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού της χώρας μας. «Μια μεταρρύθμιση βαθιά, την πιο μεγάλη μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεων στη νεοελληνική ιστορία, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ένα σύγχρονο και ικανό αμυντικό δόγμα, με τρεις βασικούς άξονες. Άξονας πρώτος η αναδιοργάνωση της δομής και της λειτουργίας και η επικαιροποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος. Άξονας δεύτερος η αναβάθμιση του ρόλου και της αξίας της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και η προώθηση της καινοτομίας, για να μην ψωνίζουμε όλα τα όπλα μας από τα ξένα ράφια και να μην πηγαίνει το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου μόνο σε ξένες τσέπες.Για να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα καλύτερα ελληνικά μυαλά να επιστρέψουν οι ικανοί επιστήμονες στην πατρίδα μας, το brain drain να γίνει brain gain. Και τρίτος άξονας η σωστή διαχείριση του λαμπρού στελεχιακού μας δυναμικού των στρατεύσιμων και των εφέδρων μας. Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση, βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης, προχωράμε στη ριζική αλλαγή της θητείας». 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημαντικές συμφωνίες που υπέγραψε ως υπουργός Εξωτερικών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, με τις οποίες για πρώτη φορά μετά το 1947 η Ελλάδα μεγάλωσε. «Η επικράτεια της πατρίδας μας μεγάλωσε. Με τις ιστορικές μας συμφωνίες με την Ιταλία, με την Αίγυπτο, η πατρίδα μας έγινε πιο ασφαλής, με τις συμφωνίες για στρατηγική και αμυντική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» σημείωσε. 

Ψηλά στην ατζέντα της ομιλίας του βρέθηκε και ανάγκη καταπολέμησης της ακρίβειας. «Να καταπολεμήσουμε σκληρά την ανήθικη κερδοσκοπία που επιτείνει την ακρίβεια, που βλάπτει κυρίως τους αδύναμους και που διευρύνει την ανισότητα. Να παραμερίσουμε αποφασιστικά όσους επαγγέλλονται τον κρατικοδίαιτο παρασιτισμό» τόνισε συγκεκριμένα. 

Ο Νίκος Δένδιας επέλεξε να κλείσει την ομιλία απευθυνόμενους στους νέους, με το εράνισμα από τον Γιώργο Σεφέρη: «λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.