Nέα Σμύρνη: Μία πλατεία δεν φέρνει την άνοιξη




(της Ελένης Γρηγοριάδου) Μπορεί η Νέα Σμύρνη να θεωρείται ως μια απ’ τις πιο όμορφες & πλούσιες πόλεις της χώρας όμως δεν κατάφερε να περάσει  ούτε το πρώτο στάδιο αξιολόγησης για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων 2027. Βλέπετε μια Πλατεία μόνο δεν φέρνει την Άνοιξη όταν η πόλη δεν διαθέτει ούτε καν ένα συνεδριακό κέντρο της προκοπής. Η μήπως  θεωρούν τον «ΓΑΛΑΞΙΑ» συνεδριακό κέντρο?? Ο φάκελος υποψηφιότητας  για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων είναι πάρα πολύ απαιτητικός και όχι μια απλή αίτηση….Έχει μεγάλο δρόμο ακόμη η πόλη να διανύσει προκειμένου να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη. Ο φάκελος υποψηφιότητας της πόλης μας κατατέθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2024 μαζί με το παράβολο των 300 ευρώ. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 26/3/24.

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης:

Tο European Youth Forum ανακοίνωσε τις 5 φιναλίστ πόλεις που θα διαγωνιστούν για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας του έτους 2027.

Πρόκειται για το Κινσινάου (Πρωτεύουσα Μολδαβίας), τα Σκόπια (Πρωτεύουσα Βόρειας Μακεδονίας), την Μάλαγα (Ισπανία), την Πάρμα (Ιταλία) και την Φουενλαμπράδα (Ισπανία)



Η Νέα Σμύρνη που για πρώτη φορά κατέβαινε στο στίβο της διεκδίκησης και είχε λιγότερο από ένα μήνα στη διάθεσή της για να ετοιμάσει τον φάκελο υποψηφιότητας, δυστυχώς δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση. Υπενθυμίζεται ότι η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε την 1/1/2024.

Ωστόσο, η πόλη μας ανταγωνίστηκε άλλες πόλεις που τον προετοίμαζαν για χρόνια και είχε την ευκαιρία να ακουστεί θετικά σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι στο feedback που έλαβε από την ανεξάρτητη επιτροπή, επαινέθηκε ως μια πόλη που έχει τις προδιαγραφές, αλλά κυρίως ως μια πόλη που ενισχύει τη νεανική εξωστρέφεια, την συμμετοχικότητα και την δημιουργικότητα.

Η επιτροπή ευχαρίστησε όλες τις πόλεις που συμμετείχαν και εξήρε την ποιότητα των φακέλων που κατατέθηκαν.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η επιτροπή διεκδίκησης ευχαριστεί θερμά τους φορείς, τους συλλόγους και τις οργανώσεις που στήριξαν την υποψηφιότητα της πόλης μας και δεσμεύτηκε να εργαστεί δυναμικά έχοντας αποκτήσει πλέον την τεχνογνωσία για να διεκδικήσει ξανά το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Οι υπόλοιπες πόλεις που διεκδίκησαν τον τίτλο ήταν: Αάρχους (Δανία), Εσκισεχίρ (Τουρκία), Γκρατβέιν-Στρασένγκελ (Αυστρία), Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε (Ισπανία) και Τάτα (Ουγγαρία)

Στο λινκ που ακολουθεί μπορεί κάποιος να αντλήσει τα θετικά σχόλια που απέσπασε η υποψηφιότητα της Νέας Σμύρνης από την διοργανώτρια αρχή.

https://www.youthforum.org/…/european-youth-capital…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.