Αργυρούπολη: 450 ευρώ το παγκάκι στην πλατεία Μεσολογγίου




Ανακοίνωση της παράταξης Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης, σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Μεσολογγίου, στην Αργυρούπολη:

“Παραθέτουμε τα στοιχεία που γνωρίζουμε και ας βγάλουν οι αναγνώστες/τριες τα συμπεράσματά τους. Θα ήταν επίσης χρήσιμη μια επίσκεψη στην πλατεία για όποιον/α θέλει να έχει μια καλύτερη αντίληψη του πράγματος.

Η χρηματοδότηση της ανάπλασης έγινε από ίδιους πόρους της Περιφέρεια Αττικής με ανώτατο ύψος 500.000€.

Ο προϋπολογισμός του έργου – έγινε με τη μορφή της προμήθειας – συντάχθηκε από το δήμο και ήταν 495.997 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).



Το διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου τον διοργάνωσε ο δήμος. Σε αυτόν πήραν μέρος δύο εταιρείες. Η μια έδωσε προσφορά με μηδενική (0%) έκπτωση και η άλλη – στην οποία κατακυρώθηκε το έργο – έδωσε προσφορά με έκπτωση 0,54%.

Σημειώνουμε ότι η εταιρεία αυτή έχει πάρει σχεδόν όλα τα έργα πρασίνου και αναπλάσεων, συντηρήσεων παιδικών χαρών κλπ του δήμου από το 2014 έως σήμερα, ύψους περίπου 9,3 εκ. ευρώ.

Αναφέρουμε ενδεικτικά πόσο τιμολογήθηκαν στοιχεία του εξοπλισμού της πλατείας (τα ποσά δεν εμπεριέχουν το ΦΠΑ και αφορούν στην τιμή μονάδας): συντριβάνι 55.000, ηλιακό καθιστικό (παγκάκι) 9.100, απλό παγκάκι 450, παιχνίδι σκάκι εξωτερικού χώρου 1800.”

ΠΗΓΗ: Η ΤΣΟΥΧΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Αργυρούπολη: 450 ευρώ το παγκάκι στην πλατεία Μεσολογγίου

  • 09/05/2024 at 10:25 πμ
    Permalink

    Εσείς γιατί παρουσιάζετε το έργο με αντιπολιτευτικό μανδύα ;
    Από απλό ενδιαφέρον ;
    Γιατί σας φαίνεται δαπανηρό – ακριβό ;
    Γιατί η εταιρία που το ανέλαβε είναι “ημέτερη” του Δημάρχου ;
    Ή μήπως γιατί επιθυμούσατε να αναλάβει το έργο ένας δικός σας “ημέτερος” ;

    Απαντήστε
  • 09/05/2024 at 2:17 μμ
    Permalink

    και κατα τα αλλα για τα Χριστουγεννα που περασαν και για κεντρικοτατο δρομο της πολης η απαντηση εκ μερους του δημου ηταν οτι ειχαν τελειωσει τα λαμπακια….απαντηση χωρις σχολια……

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.