Άγιος Δημήτριος: Έβαλαν νύχτα και δεύτερη κεραία δίπλα σε σχολεία




Νύχτα για να μην αντιδράσουν οι κάτοικοι, εγκατέστησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας, σε κτίριο, στην οδό Ελπίδος, απέναντι από το 3ο δημοτικό σχολείο, στον Άγιο Δημήτριο. Πριν από 15 μέρες είχαν βάλει κεραία, στην οδό Αργοστολίου, πάλι κοντά σε σχολεία.

Στην περιοχή υπάρχει έντονο κλίμα ανησυχίας και ο δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης που συναντήθηκε με γονείς και εκπαιδευτικούς, τους υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα ζητήσει να γίνει έλεγχος από την Δημόκριτο για την ακτινοβολία που εκπέμπει η κεραία.

“Βρέθηκα νωρίς το πρωί στο 3ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου όπου γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τοποθέτηση κεραίας απέναντι από το σχολείο.
Η αδειοδότηση της κεραίας έχει γίνει από την ΕΕΤΤ. Ωστόσο ως οφείλουμε θα ζητήσουμε να υπάρξει έλεγχος από το Δημόκριτο σε σχέση με την ακτινοβολία.

Επίσης θα διερευνηθεί με ποιο τρόπο θα γίνει η ηλεκτροδότηση της κεραίας, καθώς και αν όλα στο κτήριο είναι νόμιμα.



Είμαστε στο πλευρό των πολιτών και των εκπαιδευτικών και στηρίζουμε τα αιτήματα τους.” δήλωσε ο δήμαρχος

Το θέμα ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου και η επικεφαλής της Γιώτα Δήμου:

“Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά!”
👉 Ακόμη κι αν έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ η κεραία της VODAFONE που μπήκε χθες τη νύχτα στην Ελπίδος 6, σε άμεση γειτνίαση με το 3ο Δημοτικό, ο Δήμος οφείλει να εξετάσει την ηλεκτροδότηση (δήλωση τετραγωνικών) και με την ευκαιρία την εν γένει νομιμότητα του ακινήτου, ζητώντας υπηρεσιακά έλεγχο από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία Αργυρούπολης).
👉 Ακολουθώντας αυτά τα βήματα καταφέραμε πριν λίγα χρόνια να “κατέβει” κεραία κοντά στο 18ο Δημοτικό.
Υ.Γ. Δυστυχώς ο νόμος που ισχύει πλέον έχει αφαιρέσει ακόμη και τη διαδικασία γνωμοδότησης από το ΔΣ και το μόνο που “επιβάλει” είναι μείωση στο 60% της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας, λόγω της απόστασης από το σχολείο.

Παρέμβαση για την κεραία έκανε και η πρώην δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου:

“Βράδυ, σαν τους κλέφτες, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τοποθέτησε κεραία σε κτίριο απέναντι από το 3ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση και δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
Άμεση ήταν η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο σημείο, όπου παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Αυγέρης.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει στο αστικό κράτος που αδειοδοτεί την τοποθέτηση των κεραιών δίπλα σε σχολεία, μέσα σε γειτονιές για να θησαυρίζουν οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
📢Απαιτούμε να μην λειτουργήσει κεραία στο σημείο.
📢Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της.”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Άγιος Δημήτριος: Έβαλαν νύχτα και δεύτερη κεραία δίπλα σε σχολεία

  • 24/02/2024 at 12:15 πμ
    Permalink

    Βρε στόκοι, αν βγάλετε την κεραία, τα κινητά των παιδιών θα εκπέμπουν στο φουλ για να φτάσουν την πιο μακρυνη κεραία.
    Και τα παιδιά έχουν στο κεφάλι τους το κινητό…. Όχι την κεραία.

    Απαντήστε
  • 24/02/2024 at 8:35 πμ
    Permalink

    ωραίος “ανθρωπος” ο γείτονας…με σεβασμό πάνω από όλα στους γύρω του…να αναφερθεί ότι λίγο πιο κάτω υπάρχει και νηπιαγωγειο, οπότε “φροντισε”
    για τις ιδανικες συνθηκες για όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά…

    Απαντήστε
  • 24/02/2024 at 11:07 πμ
    Permalink

    Στόκος είσαι βλαμμένο. Η κεραία διοχετεύει σε όλη την περιοχή σήμα και είναι χιλιάδες φορές ισχυρότερο από το κινητό. Εκτός αυτού το κινητό με ακουστικά (όχι ασύρματα) δεν επηρεάζει καθόλου! Μάθε και μετά μίλα.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.