Ξαναγεννήθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας ηλεκτρικών παιδικών οχημάτων

Ολοκαίνουργιο έγινε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου (Ζαππείου Παρθεναγωγείου και Ρόδων), μετά την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε, δαπάνης 230.000 €, που καλύφθηκε σχεδόν στο σύνολό της από την Περιφέρεια Αττικής.

Το Πάρκο λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, αλλά είχε επέλθει φθορά στην ποιότητα της ασφάλτου, καθώς και στον εξοπλισμό (πινακίδες, καθιστικά κλπ.) Επιπρόσθετα, αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά σώματα που δεν λειτουργούσαν λόγω παλαιότητας με νέας τεχνολογίας led, από τα οποία θα προκύψει και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Σκοπός των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι τα παιδιά να μάθουν πώς να κινούνται με ασφάλεια, πώς να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε ένα δρόμο που δε διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σ’ ένα όχημα. Ακόμα να αναγνωρίζουν τις πινακίδες και τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Επιπλέον να βρεθούν στη θέση του οδηγού, έτσι ώστε να καταλάβουν πώς λειτουργεί ο οδηγός αλλά και πώς κινδυνεύει ο πεζός από τα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο.



Oι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν:

Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς εντός του Πάρκου
Διαμόρφωση εσοχών στάθμευσης στην οδό Ρόδων με χτενιστό σκυρόδεμα. Επί της οδού Ρόδων διαμορφώθηκε στο υφιστάμενο πλάτος του πεζοδρομίου, όδευση τυφλών με ράμπες στις διασταυρώσεις, ώστε το πάρκο να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑΜΕΑ εντός και στα πέριξ πεζοδρόμια.
Διαμόρφωση οδού Ζαππείου Παρθεναγωγείου σε πεζόδρομο. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας από τον Δήμο, ηλεκτρικών παιδικών οχημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.