Το μαρτύριο μιας 48χρονης γυναίκας σε διαμέρισμα – «φυλακή» στην Καλλιθέα




Όλο το χρονικό της υπόθεσης παράνομης κράτησης και βιασμού 48χρονης γυναίκας από έναν 61χρονο σε διαμέρισμα-«φυλακή» σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Καλλιθέας, αποκαλύπτεται από το iEidiseis.

Το θρίλερ ξεκίνησε όταν στη 1.50 του περασμένου Σαββάτου αστυνομικοί έλαβαν σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για γυναίκα σε κίνδυνο σε διαμέρισμα της οδού Κολοκοτρώνη. Η πληροφορία που έφτασε στην Αστυνομία έκανε λόγο για γυναίκα που κρατείται παράνομα και παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας. Επειδή αρχικά δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί η καταγγελία, οι άντρες της Άμεσης Δράσης επικοινώνησαν με το πρόσωπο που κάλεσε στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και ενημέρωσε για τη γυναίκα σε κίνδυνο.

Το πρόσωπο αυτό εξήγησε στους αστυνομικούς ότι βρίσκεται στη Χαλκίδα και ότι η εν λόγω γυναίκα είναι πρώην σύντροφός του, η οποία επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά λίγη ώρα νωρίτερα και του ανέφερε ότι κρατείται παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα ατόμου του περιβάλλοντός της (χωρίς όμως να γνωρίζει η ίδια τη διεύθυνση).

Ο άντρας από τη Χαλκίδα έδωσε στην Αστυνομία το όνομα της γυναίκας αλλά και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου από το οποίο τον κάλεσε για βοήθεια.



Οι αστυνομικοί στη συνέχεια κάλεσαν στο νούμερο αυτό την 48χρονη, η οποία τους είπε ότι είχε μέρες να σιτιστεί και να πιει νερό.

Οι άντρες της Άμεσης Δράσης προσπάθησαν στη συνέχεια με διαδοχικές κλήσεις να συλλέξουν από την 48χρονη πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και στην απελευθέρωσή της. Ωστόσο, η επικοινωνία ήταν δυσχερής λόγω κακής σύνδεσης αλλά και της δυσκολίας της παθούσας να μιλήσει λόγω της παρουσίας του 61χρονου στο σπίτι.

Στις 4.30 σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία η 48χρονη έδωσε στους αστυνομικούς να καταλάβουν ότι στον ίδιο χώρο βρισκόταν ο δράστης, τον οποίο ρωτούσε πού βρίσκεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτή η πρόθεσή της. Το αποτέλεσμα ήταν εκείνος να της αποκαλύψει τη διεύθυνση του διαμερίσματος.

Αστυνομικοί, χωρίς να έχουν διακόψει την τηλεφωνική επικοινωνία με την παθούσα, μετέβησαν σε πολυκατοικία στη συγκεκριμένη διεύθυνση, χτύπησαν τα κουδούνια και με την ενεργοποίηση ενός εκ των κουδουνιών, άκουσαν ταυτόχρονα τον ήχο του από την τηλεφωνική συσκευή. Κατόπιν ανέβηκαν στον 5ο όροφο, σε διαμέρισμα του οποίου ανήκε το κουδούνι, όπου στην πόρτα διαμερίσματος ανέμενε ο δράστης, ο οποίος ερωτηθείς εάν βρίσκεται μαζί του κάποια γυναίκα, απάντησε θετικά και τους επέτρεψε την είσοδο στο διαμέρισμα. Μέσα στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε η 48χρονη ημίγυμνη, φορώντας μόνο το εσώρουχό της και μία ανοιχτή ζακέτα, σε άσχημη σωματική και ψυχική κατάσταση και η οποία έφερε εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της και επικοινωνούσε με δυσκολία.

Σε ερωτήσεις των αστυνομικών, η παθούσα ανάφερε ότι ο δράστης την κρατούσε παρά τη θέλησή της στο διαμέρισμα, ενώ είχε στην κατοχή του και της απέκρυπτε τα έγγραφά της.

Ερωτηθείς από τους αστυνομικούς σχετικά ο 61χρονος δήλωσε ότι είχε τα έγγραφά της στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο όχημα και πράγματι βρήκαν στο χώρο των αποσκευών μία βαλίτσα της στην οποία μεταξύ άλλων υπήρχαν το διαβατήριό και η άδεια παραμονής της. Εν συνεχεία ο δράστης και η παθούσα οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Κατά την παραμονή τους στο Τ.Α. Καλλιθέας, η 48χρονη ανέφερε ότι ο 61χρονος τη χτυπούσε στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα και την εξανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις για χρονικό διάστημα που δεν μπόρεσε να προσδιορίσει , πιθανόν διάρκειας τεσσάρων έως πέντε ημερών, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι είχε μέρες να φάει και να πιει νερό.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών ο 61χρονος απάντησε ότι είχε γνωρίσει την παθούσα από οικείο του πρόσωπο, κάτοικο Χαλκίδας, ο οποίος προ τριμήνου του ζήτησε να την φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα σε κατοικία του στην περιοχή του Ωρωπού.

Στη συνέχεια, λόγω επικείμενου ταξιδιού του σε χώρα του εξωτερικού, τη μετέφερε σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας απόρων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Χαλκίδα. Αργότερα, επειδή σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την παθούσα, του ανέφερε ότι επιθυμούσε να φύγει από την εν λόγω δομή φιλοξενίας , την παρέλαβε και την μετέφερε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας με σκοπό να την φιλοξενήσει για διάστημα μίας εβδομάδας. Κατά την διάρκεια της φιλοξενίας, υπέδειξε διαφορετική συμπεριφορά απ’ ότι κατά την πρώτη περίοδο που την φιλοξένησε, αρνούνταν να σιτιστεί ενώ παράλληλα κατανάλωνε μόνο αλκοόλ.

Απαντώντας σε ερώτηση των αστυνομικών αν η σχέση τους ήταν μόνο φιλική, ανέφερε ότι δεν είχαν καμία ερωτική επαφή και πως ο λόγος που την φιλοξένησε εξ’ αρχής ήταν επειδή είχε υποχρέωση στον γνωστό του στον οποίο στη συνέχεια κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο για να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς. Ο άντρας αυτός κατά την διάρκεια της κλήσης τους ανέφερε στους αστυνομικούς ότι κατοικεί στην Χαλκίδα και γνώρισε την 48χρονη μέσω κοινών τους γνωστών, διακόπτοντας εν συνεχεία την επικοινωνία χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο 61χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε την Κυριακή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης ενώπιων του 20ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, ενώ διατάχθηκε η επαναπροσαγωγή του στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης. Πηγή: ieidiseis.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.