Κωνσταντέλλος: “Οργανωμένη προσπάθεια να εμπεδωθεί η άποψη ότι φταίνε οι δήμοι για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες”




Στην προσπάθεια εκ μέρους κάποιων στελεχών της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και των Περιφερειών, να επιρρίψουν τις ευθύνες για την όποια φυσική καταστροφή συμβεί στην επικράτεια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού δηλαδή στους Δήμους, παρουσιάζοντάς τους ως την αρχή, τη μέση και το τέλος όλων των προβλημάτων, αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αναφέρθηκε στην οργανωμένη προσπάθεια να εμπεδωθεί η άποψη ότι στις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού ο κεντρικός συντονισμός ήταν άψογος αλλά ότι οι δήμοι δεν είχαν πράξει τα δέοντα σε επίπεδο πρόληψης.

“Με τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών πάλι, οι Δήμοι λάβαμε αίτημα την επόμενη της εμφάνισης τους από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εντός 48 ωρών να στείλουμε αναλυτικά στοιχεία για το πόσα φρεάτια και πότε καθαρίστηκαν, προκειμένου να διαφανεί αν κάναμε τη… δουλειά μας καλά και προφανώς να χτιστεί το ανάλογο αφήγημα

Πολύ φοβάμαι ότι από πλευράς κεντρικής διοικησης θα μας φωτογραφίσουν και πάλι, ως υπεύθυνους για τις μεγάλες καταστροφές που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο καιρό.



Η αίσθησή μου είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε και πάλι ποιος θα κουβαλήσει τον “μουτζούρη” κι αυτό συνιστά μεγάλη αδικία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τους Δήμους της Χώρας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.