Δήμος Γλυφάδας: Έφτασε στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας η ανθρωπιστική βοήθεια (EIKONEΣ)




Ξημερώματα Σαββάτου (9/9), ένα τριαξονικό φορτηγό του δήμου Γλυφάδας αναχώρησε για τη Θεσσαλία γεμάτο με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν χθες χάρη προσφορές των κατοίκων της πόλης.

Το φορτηγό συνόδευσε αντιπροσωπεία του δήμου με δεύτερο όχημα της Πολιτικής Προστασίας για να συνδράμει όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά στη διανομή των αγαθών στις πληγείσες περιοχές.

Μετά από ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, η αποστολή έφθασε στα πληγέντα από τις καταστροφικές πλημμύρες χωριά της Καρδίτσας, στον Παλαμά, στην Ιτέα Καρδίτσας και στα Φάρσαλα.

“Κατάφερε να φτάσει στα χωριά αυτά περνώντας μέσα από τεράστιες εκτάσεις του κάμπου που μετατράπηκαν σε λίμνες με λασπόνερα, αντικρίζοντας γκρεμισμένα σπίτια, σπασμένες γέφυρες, ανθρώπους συγκεντρωμένους στα πεζοδρόμια με την απόγνωση στο βλέμμα” λέει ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου



“Από εδώ περνάτε με δική σας ευθύνη”, προειδοποίησαν τον οδηγό της αποστολής

“Η διέλευση από κάποιους δρόμους ήταν άκρως επικίνδυνη αλλά η συνάντηση αυτή με τους κατοίκους άξιζε κάθε προσπάθεια.

Στον Παλαμά και στην Ιτέα διανεμήθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης απευθείας στους κατοίκους, ενώ συγκεντρώθηκαν και τρόφιμα για διανομή στην Αστρίτσα, μέσω του Προέδρου της Κοινότητας που ήταν παρών.

Στα χωριά των Φαρσάλων αρμόδια Αντιδήμαρχος παρέλαβε τα είδη για άμεση διανομή, καθώς και εκεί είναι τεράστιες οι ανάγκες.

Κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και σήμερα πραγματικά αισθανθήκαμε ότι χάρη στις δικές σας προσφορές, δώσαμε μία μικρή ανάσα στους κατοίκους των χωριών αυτών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα από όλα σε όλους εσάς, στους εκατοντάδες συμπολίτες μας και στις επιχειρήσεις της πόλης μας που χθες προσήλθατε στο δημαρχείο της πόλης μας και προσφέρατε τους τόνους αγαθών που παραδώσαμε εκ μέρους σας σήμερα στις πληγείσες περιοχές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κλιμάκιο του δήμου μας, που τώρα που γίνεται αυτή η ανάρτηση, είναι στο δρόμο της επιστροφής για τη Γλυφάδα.

Αναφέρομαι στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, στην Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας Μαρίνα Μαυροδόντη, στην υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα Ρόη Σαβαλάκη, στην ιατρό του Κέντρου Υγείας Γλυφάδας Ρένα Καραγκιαούρη, στον οδηγό Βασίλη Αβαγιανό και στον εθελοντή Πολιτικής Προστασίας Σάκη Βλάχο.

Η Ρένα Καραγκιαούρη μάλιστα κατάγεται από την περιοχή και προχθές στο χωριό Αστρίτσα έχασε τη θεία της μέσα σε αυτή τη τραγωδία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω επίσης στα πολλά μέλη της δημοτικής μας αρχής, στους δεκάδες εργαζομένους και στους εθελοντές του δήμου μας που χθες βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την ταξινόμηση των αγαθών και την προετοιμασία της αποστολής.

Στην αγωνία τον πόνο και την απόγνωση απαντάμε με έμπρακτη αλληλεγγύη.

Θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την αγάπη και με όλες μας τις δυνάμεις στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία. Η γέφυρα που στήθηκε μεταξύ Γλυφάδας και Θεσσαλίας θα παραμείνει ενεργή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.