Άλιμος: Επίθεση με οξύ στο αυτοκίνητο του Γρηγόρη Λαμπράκη – Είναι υποψήφιος με τον Κονδύλη




Επίθεση με οξύ πραγματοποίησαν άγνωστοι στο αυτοκίνητο του Γρηγόρη Λαμπράκη, πρόεδρο του Ιδρύματος “Γρηγόρης Λαμπράκης” (ο πατέρας του ήταν ο δολοφονημένος βουλευτής και γιατρός Γρηγόρης Λαμπράκης) και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Ανδρέα Κονδύλη “Αγαπώ τον Άλιμο”. Η εκτίμηση του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι πως η εγκληματική ενέργεια έχει προφανή πολιτικά κίνητρα. Ο Δήμαρχος Αλίμου δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος με την επίθεση.

“Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η επίθεση σχετίζεται με τη συμμετοχή του Γρηγόρη στις τοπικές εκλογές. Είναι κάτι που δεν μπορούμε ούτε να αποδείξουμε, αλλά ούτε και να αποκλείσουμε” αναφέρει ο Ανδρέας Κονδύλης. Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

“Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι πολύ γνωστός και αγαπητός Αλιμιώτης, πρόεδρος του Ιδρύματος “Γρηγόρης Λαμπράκης” (καθώς πατέρας του είναι ο δολοφονημένος βουλευτής και γιατρός Γρηγόρης Λαμπράκης) και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γρηγόρης με τιμά πολλά χρόνια με τη φιλία του, στηρίζει από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση μας “Αγαπώ τον Άλιμο” και στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές (8 Οκτωβρίου) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου με την παράταξή μας.



Με έκπληξη σήμερα το πρωί, ο Γρηγόρης Λαμπράκης διαπίστωσε ότι κατά τις νυχτερινές ώρες το αυτοκίνητό του, σταθμευμένο ανάμεσα σε πολλά άλλα οχήματα στον Άλιμο, δέχτηκε επίθεση με χημική διαβρωτική ουσία, που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές. Φυσικά, εκλήθη η Ασφάλεια και έγιναν όλες οι νόμιμες ενέργειες (μήνυση κατά αγνώστων κ.λπ.).

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ήπιος και ευγενής άνθρωπος, δεν έχει προσωπικές αντιδικίες με κανέναν, κατά συνέπεια μας προβληματίζει ιδιαίτερα αυτή η στοχευμένη επίθεση. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η επίθεση σχετίζεται με τη συμμετοχή του Γρηγόρη στις τοπικές εκλογές. Είναι κάτι που δεν μπορούμε ούτε να αποδείξουμε, αλλά ούτε και να αποκλείσουμε.

Το τοξικό και δηλητηριώδες κλίμα που ορισμένοι έχουν καλλιεργήσει αυτό το διάστημα των εκλογών, το “μέτωπο” που έχει ανοίξει η δημοτική μας αρχή με συμφέροντα της “νύχτας”, αλλά και με εργολαβικά συμφέροντα, οι απειλές που κατά καιρούς έχουμε δεχτεί για την “ενοχλητική” δράση μας, οι επώνυμες και ανώνυμες συκοφαντικές επιθέσεις που δεχόμαστε αυτό το διάστημα από διάφορα sites και έντυπα (που προσπαθούν να κάνουν “δολοφονία χαρακτήρων”), μοιραία στο μυαλό μας συσχετίζονται και με αυτήν την αξιόποινη και εκφοβιστική εγκληματική ενέργεια.

Εάν τα κίνητρα της επίθεσης είναι όντως πολιτικά, αναρωτιόμαστε μέχρι που θα μπορούσαν να φτάσουν αυτοί που κινούνται με τέτοιες εγκληματικές τακτικές.

Η προσωπική εκτίμηση του Γρηγόρη είναι πως η εγκληματική ενέργεια έχει προφανή πολιτικά κίνητρα, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν τον αποθαρρύνει από τη συμμετοχή του στα κοινά και ο ίδιος συνεχίζει κανονικά την προεκλογική του δράση στην πόλη μας.

Είναι αυτονόητο, ότι παραμένουμε όλοι στο πλευρό του Γρηγόρη και αξιώνουμε από τις Αστυνομικές Αρχές να εντοπίσουν τους δράστες και να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτηματικά το συντομότερο δυνατόν.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.