Παλαιό Φάληρο: Μείωση 22% στα δημοτικά τέλη υπόσχεται ο Μητρέλλος




Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας, στο Παλαιό Φάληρο, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μητρέλλος, άρχισε τις εξαγγελίες. Υπόσχεται ότι αν εκλεγεί δήμαρχος, θα μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 22%. Πως θα το πετύχει αυτό; Δείτε τι λέει ο ίδιος:

“Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δημήτρης Μητρέλλος

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 22%.



Την ίδια ώρα που η σημερινή δημοτική αρχή ετοιμάζεται να αυξήσει για δεύτερη φορά τα δημοτικά τέλη εντός της τετραετίας (σύμφωνα με τα λεγόμενα του σημερινού Δημάρχου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/5/23), εμείς έχουμε τον τρόπο να εξαγγείλουμε μια γενναία μείωση τους.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑ 22% ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100μ2.

Τα δημοτικά τέλη είναι τα χρήματα που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για την καθαριότητα του Δήμου και τον οδοφωτισμό.

Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό.

Κατά την θητεία ως Αντιδήμαρχος Πόλεως για 21 μήνες, του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» επιτεύχθηκαν οι εξής στόχοι:

Α) Εξοικονόμηση 320.000€ ετησίως από την νέα συμφωνία για ανακύκλωση ογκωδών αντικειμένων, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, αντί της μεταφοράς τους προς υγειονομική ταφή στην Φυλή.

Πρόκειται για αντικείμενα που περισυλλέγει η υπηρεσία καθαριότητας καθημερινά από τους δρόμους του Δήμου (στρώματα, έπιπλα, ντουλάπια κλπ), τα οποία είναι περίπου 10.000 τόνοι ετησίως και πληρώναμε ως τώρα 86€/τόνο για να ταφούν. Με τη νέα συμφωνία θα πληρώνει ο Δήμος 54€/τόνο και δεν θα τα μεταφέρει με δικές του νταλίκες στην Φυλή, αλλά θα τα παραλαμβάνει το εργοστάσιο με το οποίο έγινε η νέα συμφωνία, από τον χώρο μεταφόρτωσης του Δήμου. Επομένως θα υπάρχει και μια έξτρα οικονομία σε καύσιμα, εργατικά και ανταλλακτικά για τα ευπαθή γερασμένα οχήματα του Δήμου.

Β) Εξοικονόμηση περίπου 197.000€ ετησίως από την κατακόρυφη αύξηση της περισυλλογής βιοανακυκλώσημων υλικών.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την έκπτωση 10%, που θα λαμβάνουμε από τον ΕΔΣΝΑ, (λόγω επίτευξης του στόχου οδήγησης του 10% των συνολικών απορριμμάτων προς την βιοανακύκλωση ήτοι 1.970.000€, δηλαδή έκπτωση περίπου 197.000€ ετησίως).

Γ) Εξοικονόμηση περίπου 172.000€ ετησίως, αφού τα επόμενα χρόνια δεν θα οδηγούνται πια στην Φυλή περίπου 2.000 τόνοι απορριμμάτων, αλλά θα πηγαίνουν για κομποστοποίηση.

Δ) Εξοικονόμηση περίπου 800.000€ από την αντικατάσταση του οδοφωτισμού σε Led.

ΕΤΣΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 22%

Επομένως μιλάμε για συνολικά μια οικονομία της τάξεως του 1.500.000€ ετησίως, χρήματα τα οποία ανήκουν στους δημότες του Παλ. Φαλήρου και θα πρέπει να επιστραφούν σε αυτούς.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το αποτύπωμα που αφήνουμε στον πλανήτη, την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και την κυκλική οικονομία που επιτυγχάνεται έχοντας όραμα, υλοποιώντας στόχους, λειτουργώντας ομαδικά και αντιμετωπίζοντας το μέλλον με δημιουργία.

Για το πλήρες πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης

«Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

για την επόμενη πενταετία θα μπορείτε να ενημερωθείτε από το φυλλάδιο μας το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου και θα περιλαμβάνει σε πλήρη ανάπτυξη ολόκληρο τον σχεδιασμό μας για την επόμενη μέρα.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.