Αδελφοποίηση του 3ου ΓΕΛ Ηλιούπολης με Λύκειο της Ροσκίλντε Δανίας
Ομάδα μαθητών από Λύκειο της Ροσκίλντε, μιας κοινότητας 30 χλμ. δυτικά της Κοπεγχάγης στη Δανία, συνοδευόμενη από εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν την Ηλιούπολη, στο πλαίσιο αδελφοποίησης με το 3ο ΓΕΛ της πόλης μας, που στόχο έχει τη δημιουργία συνθηκών διασύνδεσης και διαδικτύωσης ανάμεσά τους.

Ο Δήμος Ηλιούπολης το μεσημέρι της Τρίτης, 28 Μαρτίου 2023, παρέθεσε γεύμα προς τιμή των φιλοξενουμένων μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο «Δημήτρης Κιντής». Εκεί τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Χριστίνα Σερέτη.Ο κ. Χατζηδάκης καλωσόρισε τους Δανούς μαθητές, ευχόμενος «η σύντομη παραμονή σας στην πόλη μας να είναι ευχάριστη και να συμβάλλει στη δημιουργία στενών δεσμών φιλίας με την εκπαιδευτική κοινότητα του αδελφοποιημένου σχολείου της Ηλιούπολης».

«Οι αποστάσεις μπορούν να εκμηδενιστούν όταν υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Και αυτό είναι, άλλωστε, και το νόημα μιας αδελφοποίησης. Να καταργήσουμε την απόσταση, να δημιουργήσουμε από κοινού, να προβληματιστούμε για πράγματα που είναι κοινά για όλους μας. Να ονειρευτούμε μαζί ένα πιο όμορφο μέλλον, να γνωρίσουμε ο ένας την ιστορία και τον τόπο του άλλου, να αποδείξουμε ότι τα Σχολεία δεν έχουν ως μοναδική αποστολή και στόχο τη γνώση, αλλά οφείλουν να είναι κυψέλες πολιτισμού και κοινωνικοποίησης», τόνισε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης.

Σημαντικοί αρωγοί του εγχειρήματος ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.