Oι υπέροχοι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, έσωσαν ένα γατούλη στον Άλιμο




Ένα ακόμη γατάκι που είχε εγκλωβιστεί στον 2ο όροφο εγκαταλελειμμένης μεζονέυας, στον Άλιμο, έσωσαν οι υπέροχοι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue:

“Ειδοποιηθήκαμε για γατούλη εγκλωβισμένο στο 2ο όροφο εγκαταλελειμμένης μεζονέτας στην περιοχή του Αλίμου. Όπως πληροφορηθήκαμε ο μικρούλης ήταν τουλάχιστον μια εβδομάδα εκεί πάνω και τον εντόπισε η κοπέλα που ήταν σιτίστρια του ακούγοντας το σπαρακτικό του κλάμα.
Όπως τελικά προέκυψε είχε προφανώς ανέβει από δέντρο που ακουμπούσε πάνω στο μπαλκόνι του ορόφου, το οποίο όμως κόπηκε με αποτέλεσμα να παγιδευτεί εκεί.


Μαζί με την φίλη και εθελόντρια της περιοχής Myrto Tagari έσπευσε άμεσα ο εθελοντής μας Kostas Garef στο σημείο προκειμένου να βρεθεί τρόπος απεγκλωβισμού του.
Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόσβαση μόνο μέχρι το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και από εκεί δεν υπήρχε καμία άλλη πιθανότητα προσέγγισής του. Αναζητήσαμε και βρήκαμε ωστόσο τηλεσκοπική σκάλα με την οποία με πολύ μεγάλη δυσκολία προσεγγίσαμε την πίσω πλευρά του ορόφου.
Ο γατούλης όμως είχε ήδη μετακινηθεί σε μια κεραμοσκεπή που κάλυπτε παράθυρο της πρόσοψης εντείνοντας ακόμα την αγωνία μας για την απελευθέρωσή του.
Με μεγάλη προσοχή κι ελπίδα να επανέλθει στο αρχικό του σημείο, τοποθετήσαμε την παγίδα μας με μυρωδάτο δόλωμα και αποχωρήσαμε με ηρεμία .


Σε επανέλεγχο που κάναμε τις επόμενες βραδινές ώρες διαπιστώσαμε ότι είχε εγκαταλείψει την κεραμοσκεπή κι έτσι οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν ότι θα είχε επιστρέψει και πάλι στο μπαλκόνι.
Πολύ πρωί την επόμενη μέρα όταν ανεβήκαμε πάλι στο μπαλκόνι διαπιστώσαμε ότι ο πεινασμένος μικρούλης βρισκόταν ήδη μέσα στην παγίδα.



Αφού ασφαλίσαμε την παγίδα τον κατεβάσαμε με μεγάλη προσοχή.
Στη συνέχεια τον απελευθερώσαμε στο χώρο του στην αυλή του όπου τον περίμεναν τα φιλαράκια του με αγωνία. Του βάλαμε επιπλέον φαγητό αλλά εκείνος έτρεξε χαρούμενος προς την ελευθερία του .
Κι εμείς επιστρέψαμε στην ηρεμία μας αφού νοιώσαμε την ικανοποίηση πως σώσαμε άλλη μία όμορφη ζωούλα.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.