Πέθανε η πιο πολυφωτογραφημένη γιαγιά της Σχοινούσας (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Άδειασε η θέση της θείας Μαργαρίτας στην παγκάδα στο κέντρο του χωριού. Σφαλιστή θα είναι η πόρτα του φιλόξενου σπιτιού της με τις αγαπημένες της φωτογραφίες. Η αγαπητή σε όλους μας Μαργαρίτα Κωβαίου έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων να συναντήσει τον θείο τον Νικόλα και τους άλλους της αγαπημένους.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελέστηκε στις 17/2/23 στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Σχοινούσα. Το ΔΣ του Συλλόγου Σχοινουσιωτών εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια.

Δείτε το συγκινητικό αντίο της Christianna Economou στο All we see is the sea:

“Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μου άνοιξε το σπίτι της, 8 χρόνια πριν όταν ξεκίνησα το “μεγάλο” μου ταξίδι στις Κυκλάδες. Ήταν αυτή που άνοιξε το σπίτι της τόσες φορές, σε τόσους διαβάτες & περαστικούς, για μια ψημένη, μια “Τσάρλεστον” πάντα φυλαγμένη στη τσέπη της μαύρης φούστας της. Για μια κουβέντα, για ένα τριαντάφυλλο από το μπροστινό κηπάκι της.

Πάντα με το καλό της αρώτημα, πάντα παρούσα. Πολλές φορές, όταν με πιάνουν τα ρομαντικά μου, αναρωτιέμαι πως θα είναι οι Κυκλάδες σε 10-15 χρόνια. Όταν πια κινήσουν γι ´ άλλα μέρη οι πυρήνες τους. Άνθρωποι απλοί, γεμάτοι, που κρατάνε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, κάθε τόπο ζωντανό 12 μήνες το χρόνο. Πάντα μ´ ένα καλό λόγο, με φροντίδα και νοιάξιμο σαν να σαι δικός τους άνθρωπος. Δεν ξέρω αν εμείς οι νέοι είμαστε σε θέση και αντιλαμβανόμαστε τη σκυτάλη που καλούμαστε να παραλάβουμε.



Πως θα ´ ναι άραγε τότε ;! Τα δικά μας παιδιά τι θα αντικρίζουν από την “παραδοσιακή Ελλάδα” που έχει γίνει τόσο της μόδας. Οι άνθρωποι είναι η ψυχή και η αύρα του κάθε τόπου.

Σήμερα η Σχοινούσα και οι Μικρές Κυκλάδες έχασαν την θεία όλων μας, την θεία Μαργαρίτα ! Καλή σου ώρα, η πεζούλα δεν θα είναι ποτέ άδεια … θα είσαι πάντα εκεί για όλους μας !”

Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει στην Ίνα Ταράντου: “ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Η γλυκιά μας Μαργαρίτα δεν θα ξανακαθησει στο πεζουλακι της στην αγαπημένη της Σχοινουσα. Πέταξε για τον παράδεισο… και όπως μας είπε, τι μένει στο τέλος; “Μια καλή αρετή”…

Τιμή μας που μας μιλησε στη @zoi.allios!”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.