Άλιμος: Σήμερα τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης του Σωτήρη Σόρογκα




Ο Δήμος Αλίμου με ιδιαίτερη τιμή και χαρά εγκαινιάζει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λεωφόρος Ιωνίας 96), την Εικαστική Έκθεση με έργα του διακεκριμένου και καταξιωμένου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα με τίτλο «Ζήτημα Φωτός».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming https://www.facebook.com/events/492479896421324/?ref=newsfeed

Ο Σωτήρης Σόρογκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε με κρατική υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με δασκάλους τούς Γιάννη Μόραλη και Παντελή Πρεβελάκη. Το 2004 η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε βραβείο για το σύνολο της καλλιτεχνικής του προσφοράς και το 2010 έξι μεγάλες συνθέσεις του τοποθετήθηκαν στον Σταθμό Λαρίσης του Αθηναϊκού Μετρό. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο (1981) και στα Ευρωπάλια στις Βρυξέλλες (1982).

O ζωγράφος με την Αποστολία Σκλάβου όταν είχε επισκεφθεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου

Ο καλλιτέχνης με ιδιαίτερη ευαισθησία, στα έργα του επιχειρεί να καταγράψει τη φθορά του χρόνου και να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της απουσίας και της απώλειας. Σε μια εποχή αμφισβήτησης των παραδοσιακών αξιών, ο Σωτήρης Σόρογκας ήταν και παραμένει ένας λόγιος ζωγράφος, στο έργο του οποίου συνυπάρχουν η θεωρία και η πράξη, η ύλη και το πνεύμα. Η λιτή χρωματική γκάμα κυριαρχεί στον ζωγραφικό κόσμο που έχει δημιουργήσει, ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το λευκό και το μαύρο.



Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2023

Λειτουργία Έκθεσης:

Δευτέρα με Παρασκευή, 6-8:30 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή, 11 π.μ.-1 μ.μ. & 6-8 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.