Ο Δήμος Αλίμου παρουσιάζει τη λυρική περφόρμανς «Ε.Π. – Ενωμένες πάντα»




Ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Λυρικός Νότος» παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τη λυρική περφόρμανς «Ε.Π. – Ενωμένες πάντα», βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ (Λεωφ. Ιωνίας 24) στις 20.00.

Πρόκειται για τον νέο κύκλο εκδηλώσεων Booklover’s Point, μια συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής –Αλίμου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου– με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις όπου η μουσική γίνεται λόγος και ο λόγος μουσική. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό με σειρά προτεραιότητας.

Booklover’s Point – Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ

Τη λυρική περφόρμανς Ε.Π. – Ενωμένες πάντα, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή, από τη γέννηση της οποίας φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια, παρουσιάζουν οι Antama Duo –Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαντονεόν / ακορντεόν), Κωνσταντίνος Σηφάκης (κοντραμπάσο)– με τις λυρικές τραγουδίστριες Λητώ Μεσσήνη και Αναστασία Κότσαλη.



Δυο έφηβες φίλες στην Αθήνα του μεσοπολέμου. Το ιστορικό κέντρο, ο Πειραιάς, η Βουλιαγμένη. Τα ραδιόφωνα που παίζουν τάνγκο και φοξ τροτ, η μάνδρα του Αττίκ, το Ρεξ και το Ακροπόλ. Η Διάπλαση των Παίδων. Τα μπαλ μασκέ, ο κινηματογράφος, τα φρέσκα παγωτά, οι λουκουμάδες. Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Τα όνειρα και οι ελπίδες των κοριτσιών του τότε, οι αγωνίες και οι προσδοκίες τους, τόσο κοντινά με αυτές των νέων της εποχής μας. Γνωστά και άγνωστα τραγούδια της περιόδου διασκευάζονται από τους Antama Duo, βίντεο και δράσεις αναβιώνουν την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα του υπέροχου μυθιστορήματος, συνομιλούν με το σήμερα, καλώντας μας να βουτήξουμε σε έναν συναρπαστικό και πολύχρωμο κόσμο

Ο νέος κύκλος εκδηλώσεων Booklover’s Point: Εκεί όπου η μουσική συναντά τον λόγο του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, μια συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής –Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου– με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, φέρνει τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις όπου η μουσική γίνεται λόγος και ο λόγος μουσική. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό με σειρά προτεραιότητας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το μουσικό αναλόγιο Ἀλητικὸς αὐτοῖς ὁ βίος καὶ ἄγριος, που θα παρουσιαστεί στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 19.00. Ακολουθεί το παραμύθι Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ, μια μουσική σπουδή πάνω στο θέμα από την πρώτη σουίτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και το «Youkali» του Κουρτ Βάιλ, στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Παλαιού Φαλήρου την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 19.00. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την παρουσίαση της λυρικής περφόρμανς Ε.Π. – Ενωμένες πάντα, βασισμένης στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 20.00.

Οι εκδηλώσεις Booklover’s Point συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

https://www.nationalopera.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.