Δένδιας για «Αττίλα ΙΙ»: Δεν μπορεί η Λευκωσία να είναι η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης




Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του για τα 48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του «Αττίλα».

Ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας,

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας διαμηνύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αναλυτικά, σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει: «48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του “Αττίλα”. Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη. Μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.