“Ακαθάριστο το δάσος στην Ηλιούπολη εν μέσω αντιπυρικής περιόδου”
Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς και ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πραγματοποίησαν αυτοψία στο τμήμα του δάσους του Υμηττού, που γειτνιάζει με τον δήμο Ηλιούπολης. Στην επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πυρκαγιά σε Βούλα και Βάρη, ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη και τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Στασινόπουλο για την κωλυσιεργία των αρμόδιων φορέων να υλοποιήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και τα αιτήματα που έχει καταθέσει ο δήμος ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες καθαρισμού του δάσους.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο οποίο συμμετείχαν, επίσης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας του κόμματος, Δημήτρης Καλαντίδης και συνεργάτες των βουλευτών Θ. Φωτίου και Γ. Μπαλάφα, ενημερώθηκε για:

·         Την παντελή έλλειψη ενεργειών πρόληψης πυρκαγιών, παρά το γεγονός πως η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Μαΐου.

·         Την απουσία πρόσθετων μέτρων προστασίας και έκτακτων δράσεων πρόληψης μετά την πρόσφατη πυρκαγιά σε άλλο σημείο του Υμηττού, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, και τις εκτεταμένες υλικές ζημιές σε Άνω Γλυφάδα, Βάρη και Βούλα.·         Την αδράνεια και την έλλειψη ανταπόκρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στις συνεχείς εκκλήσεις του δημάρχου Ηλιούπολης για άμεσο καθαρισμό του Υμηττού από τα εκατοντάδες πεσμένα δέντρα και κλαδιά, τα οποία βρίσκονται ανέγγιχτα στο σημείο από τη χιονόπτωση του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Χατζηδάκης επέμειναν στην ανάγκη ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των αρμόδιων φορέων ώστε να προληφθούν ακραίες καταστάσεις σε έναν από τους λίγους πνεύμονες οξυγόνου του λεκανοπεδίου και να μην κινδυνεύσουν αναίτια άνθρωποι και περιουσίες.

Ο βουλευτής του Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, σημείωσε πως «είναι αδιανόητο, έναν μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έξι μήνες από τη χιονόπτωση του Ιανουαρίου, να μην έχει καθαριστεί ο Υμηττός από τα εκατοντάδες πεσμένα δέντρα και κλαδιά. Είναι αδιανόητο να μην έχουν ληφθεί ούτε τα βασικά μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κομπάζει για την ετοιμότητά της. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και τώρα θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.