Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πρόκειται να συναντηθεί τη Δευτέρα (27/06) με τον Αρμένιο ομόλογό του, Αραράτ Μιρζογιάν, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (26/06).

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται: «Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντήσει στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Ararat Mirzoyan, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση περί ώρα 13:05 και κατόπιν θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, περί ώρα 13:45, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανοήσεως μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:50. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας».Τι θα συζητήσουν οι δύο ΥΠΕΞ
Ακόμα, όπως τονίστηκε, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις Ε.Ε.-Αρμενίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.