Τα πρώτα δάνεια της Lamda Development για τα έργα στο Ελληνικό
Στην υπογραφή του προγράμματος και της σύμβασης κάλυψης για τη χρηματοδότηση των έργων υποδομών και άλλων αναπτύξεων που αφορούν στην πρώτη φάση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο προχώρησε στις 6 Απριλίου η Ελληνικό ΑΕ.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της Lamda DevelopmentΛΑΜΔΑ +3,09% για το 2021, το ομολογιακό δάνειο από τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς είναι ύψους έως 394 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποσό έως 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ. Η διάρκεια του ομολογιακού ορίστηκε στα 10 έτη από την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Develοpment, ήτοι από τον Ιούνιο του 2021.Υπενθυμίζεται ότι Eurobank και Πειραιώς έχουν υπογράψει head of terms με τη Lamda Develοpment για τη δανειοδότηση με 1,16 δισ. ευρώ των επενδύσεων της πρώτης πενταετίας.

Την ίδια ημέρα, η Lamda Develοpment υπέγραψε και τα έγγραφα για την έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 175 εκατ. ευρώ, προς εξασφάλιση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της για την κάλυψη τυχόν υπερβάσεων του προϋπολογισμένου κόστους της πρώτης φάσης του έργου, καθώς και την κάλυψη τυχόν μειωμένων προσόδων από πωλήσεις ή και εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της επένδυσης. Έτσι, ο όμιλος εξασφαλίζει την απαραίτητη ρευστότητα, αντιμετωπίζοντας τον αστάθμητο παράγοντα του κόστους κατασκευής αλλά και την κάλυψη των χρηματικών ροών του από τυχόν καθυστερήσεις εγγραφής εσόδων.

Υπενθυμίζεται πάντως πως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της διοίκησης της εισηγμένης για τα αποτελέσματα του 2021, εντός της τρέχουσας χρήσης αναμένεται η εγγραφή των πρώτων εσόδων από τις πωλήσεις βιλών και διαμερισμάτων στον MRT, δηλαδή από τις πρώτες εμπορικές αναπτύξεις στον ακίνητο του πρώην αεροδρομίου.

Προς οριστικοποίηση η χρηματοδότηση των malls
Σύμφωνα και πάλι με την οικονομική κατάσταση της εισηγμένης, συνεχίζεται η συνεργασία με τις δύο τράπεζες για την οριστικοποίηση των οριστικών κειμένων για τη χρηματοδότηση του mall Λεωφ. Βουλιαγμένης (Vouliagmenis Mall), καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από εταιρεία ειδικού σκοπού ομολογιακού δανείου ύψους έως 415 εκατ. ευρώ (επιπλέον ποσού έως 86 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ), διάρκειας έως τη συμπλήρωση πέντε ετών από την πρώτη εκταμίευση και με δυνατότητα για παράταση ακόμη πέντε ετών.

Επίσης, προωθείται η οριστικοποίηση των όρων για τη χρηματοδότηση του δεύτερου mall εντός της μαρίνας Αγ. Κοσμά (Marina Galleria), καθώς και για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ, με την έκδοση από εταιρεία ειδικού σκοπού ομολογιακού δανείου ύψους έως 102 εκατ. ευρώ (επιπλέον ποσού έως 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ), διάρκειας έως τη συμπλήρωση πέντε ετών από την πρώτη εκταμίευση και πάλι με δυνατότητα παράτασης ακόμη πέντε ετών. Πέννυ Κούτρα – euro2day.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.