Άλιμος: Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης




Η ανακοίνωση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ: – όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες της πόλης έχουν εκχιονιστεί πλήρως και λειτουργούν κανονικά. Εξυπακούεται ότι η οδήγηση πρέπει να γίνεται με προσοχή, λόγω των συνθηκών- οι μικρότεροι οδοί (τοπικοί) εκχιονίζονται συστηματικά από τα συνεργεία του Δήμου μας, με εκχιονιστικά μηχανήματα και ρίψη αλατιού. Εξυπακούεται ότι η πόλη μας έχει πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα οδοστρώματος και τόνους χιονιού, συνεπώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δεν γίνεται να εξαλειφθεί το χιόνι από ολόκληρη την πόλη μέσα σε λίγες ώρες. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αδιάλειπτα και απόψε και αύριο- ακόμα και στους εκχιονισμένους δρόμους, υπάρχει κίνδυνος ολισθηρότητας και κίνδυνος σχηματισμός παγετού λίγων χιλιοστών. Γιαυτό παρακαλούμε να ΜΗΝ ξεκινάτε για διαδρομές με το όχημά σας, χωρίς να διαθέτετε αλυσίδες. Πολλά οχήματα χωρίς αλυσίδες εγκλωβίζονται στους δρόμους, με αποτέλεσμα να πρέπει να παρεμβαίνει ο Δήμος ή η Αστυνομία και να καθυστερούν έτσι οι υπόλοιπες εργασίες εκχιονισμού.

2. ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΛΑΔΙΑ: μέχρι τώρα έχουμε απομακρύνει σπασμένα κλαδιά (ή και ολόκληρα δένδρα) από το οδόστρωμα σε περίπου 100 περιπτώσεις. Απομένουν περίπου 30 αιτήματα πολιτών, που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα. Για σπασμένα κλαδιά, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το Δημαρχείο (213 2008000) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.



3. ΒΛΑΒΕΣ ΔΕΔΔΗΕ: Δυστυχώς η ΔΕΔΔΗΕ καθυστέρησε πάρα πολύ να ανταποκριθεί στις πολλαπλές οχλήσεις και διαμαρτυρίες του Δήμου και των δημοτών. Τα προβλήματα στη ρευματοδότηση ξεκίνησαν την Δευτέρα το απόγευμα, όμως τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν συστηματικά στον Άλιμο από την Τρίτη το βράδυ (χθες).Σήμερα επιδιορθώθηκαν αρκετές βλάβες από το σύνολο των 50 βλαβών που έχουν δηλώσει οι πολίτες, παραμένουν όμως πολλές ακόμα. Παρακολουθούμε τις εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ και συνοδεύουμε τα συνεργεία της με εργάτες και προσωπικό του Δήμου μας, ώστε να συνδράμουμε το έργο τους και να προχωράνε γρήγορα οι επισκευές.

4. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ:Η Τρίτη 25 και η Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ήταν ημέρες αργίας, συνεπώς δεν χρειάζεται κανένας εργαζόμενος Βεβαίωση Αδυναμίας Μετακίνησης για την εργασία του (δημόσιος ή ιδιωτικός τομέας). Για την περίπτωση όμως που κάποιος πολίτης χρειάζεται τέτοια βεβαίωση, μπορεί να στέλνει ψηφιακά το αίτημά του στο [email protected] με κοινοποίηση και στο [email protected] . Η σχετική Βεβαίωση εκδίδεται αυθημερόν (εφόσον βεβαίως η αίτηση είναι σαφής και με πλήρη στοιχεία).

Σχετικές πληροφορίες στο τηλ. 213 2008002.

5. RAPID TEST:Η δομή του ΕΟΔΥ στην οδό Κανάρη 1 στον Δήμο μας θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου κανονικά τα δωρεάν rapid test για τον covid-19. ΠΡΟΣΟΧΗ: ειδικά αύριο, τα τεστ θα γίνονται 10 το πρωί μέχρι 3 το μεσημέρι!

6. ΣΧΟΛΕΙΑ: θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως και τα ΚΔΑΠ, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Οι μαθητές θα κάνουν τηλε-εκπαίδευση.

7. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: για βοήθεια στο σπίτι σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, σε ανθρώπους που έχουν αντικειμενική δυσκολία κίνησης-μετακίνησης, που χρειάζονται συνοδεία στον γιατρό κ.ά. έκτακτες περιπτώσεις, παρακαλούμε να τηλεφωνείτε στην Κοινωνική μας Υπηρεσία: 210 9853580, η οποία εξυπηρετεί 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.8.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ: η ευθύνη καθαρισμού των πεζοδρομίων (τόσο η τακτική καθαριότητα, όσο και ο εκχιονισμός) ανήκει αποκλειστικά στους παρόδιους κατοίκους. Παρόλα αυτά, υπό ομαλές συνθήκες ο Δήμος μας συχνά πλένει και φροντίζει τα πεζοδρόμια. Επειδή στην παρούσα συγκυρία φθάνουν στον Δήμο κάποια αιτήματα για εκχιονισμό πεζοδρομίων, είναι σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τον Δήμο, ο οποίος έχει επικεντρωθεί στον εκχιονισμό οδών και την απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών. Οι κάτοικοι θα πρέπει να εκχιονίσουν οι ίδιοι τα πεζοδρόμιά τους ή να αναμένουν την φροντίδα των πεζοδρομίων τους από τον Δήμο, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.