Aνδρέας Κονδύλης: Χρυσή εποχή για τον Δήμο Αλίμου με έργα 24 εκατομμυρίων ευρώ




Στα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί και τα οποία θα αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, αναφέρθηκε αναλυτικά ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στο δημοτικό συμβούλιο. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, την Περιφέρεια Αττικής και τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (Άλιμος – Παλαιό Φάληρο – Καλλιθέα). Τα έργα αναλυτικά:

Νέο Κλειστό Γήπεδο στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Λευκωσίας (αρχικού προϋπολογισμού 3.608.400 ευρώ) – Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Κατασκευή νέου Δημαρχείου στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου (με συνολικό προϋπολογισμό προ διαγωνισμού και εκπτώσεων 7.600.000 ευρώ) – Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Νέος παιδικός σταθμός, στο Άνω Καλαμάκι (προϋπολογισμού 3.800.000 εκατομμυρίων ευρώ) – Περιφέρεια Αττικής



Ασφαλτοστρώσεις, ράμπες ΑΜΕΑ, πεζοδρόμια (προϋπολογισμού 4.200.000 εκατομμυρίων ευρώ) – Περιφέρεια Αττικής

Δημιουργία πράσινης πολιτιστικής διαδρομής και ανάπλαση του πεζοδρόμου της οδού Αγίου Δημητρίου (χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ) – Σύνδεσμος Δήμος Νότιας Αττικής. Εκκρεμούν άλλα 2,5 εκατομμύρια, δηλαδή συνολικά από τον Σύνδεσμο θα χρηματοδοτηθούν έργα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

“Είναι ένα τεράστιο πακέτο που δεν έχει ξαναδεί η πόλη μας ακόμα και όταν υπήρχαν χρήματα, τα έργα είναι κλειδωμένα και δρομολογούνται και θέλουμε να τα γνωρίζουν οι πολίτες γιατί θα φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα τους” είπε ο δήμαρχος “Προγραμματίζουμε μια εκδήλωση το επόμενο διάστημα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, στην οποία θα τα παρουσιάσουμε αναλυτικά”

Μέσα στο 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η ανέγερση του 2ου Κλειστού Γηπέδου Αλίμου

“Έπειτα από χρόνια συστηματικής προσπάθειας, σχεδιασμού, σύνταξης φακέλων κ.λπ., είναι πλέον γεγονός: ο Δήμος Αλίμου αποκτά καινούριο, δεύτερο Κλειστό Γήπεδο, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η νεολαία” δήλωσε ο δήμαρχος
“Το νέο Κλειστό Γήπεδο θα ανεγερθεί επί της οδού Αλαμάνας & Λευκωσίας, στο οικόπεδο του Δήμου δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο και θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές στην κατασκευή και στην λειτουργία του.
Ο διαγωνισμός για το έργο θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και μέσα στο 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η ανέγερση του 2ου Κλειστού Γηπέδου Αλίμου.
Το σύνολο του κόστους του έργου (αρχικού προϋπολογισμού 3.608.400 €) θα επιχορηγηθεί στον Δήμο από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος με πρόταση, που αξιολογήθηκε θετικά από το Υπουργείο και εγκρίθηκε. Ευχαριστώ θερμά τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για την πολύτιμη συνεργασία τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους συνεργάτες μου στον Δήμο Αλίμου και ιδίως στον Γενικό Γραμματέα Βαγγέλη Κακκαβή, με τους οποίους εργαστήκαμε πολύ εντατικά για να ετοιμάσουμε και να καταθέσουμε το σύνολο των προτάσεων και των φακέλων για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Έχουμε ακόμα πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας μέχρι να “κόψουμε την κορδέλα” του νέου Κλειστού Γηπέδου, όμως πλέον το έργο έχει δρομολογηθεί και είμαστε γεμάτοι χαρά που σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδημότες μας, και ιδίως στους νέους ανθρώπους, έναν ολοκαίνουριο και ασφαλή χώρο για προπόνηση, άθληση, υγεία”.

Το νέο Δημαρχείο θα γίνει, στην συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου, εκεί που βρίσκεται ο δημοτικός παιδικός σταθμός, ο οποίος θα μεταφερθεί στον χώρο του τωρινού Δημαρχείου, στην οδό Αριστοτέλους.

“Δεύτερο μεγάλο έργο που θα βοηθήσει τον δήμο, την πόλη και τον δημότη στην καθημερινότητά του είναι το νέο Δημαρχείο της πόλης μας” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης “Όπως ξέρετε η πόλη μας έχει ένα Δημαρχείο που φτιάχτηκε πριν πολλά χρόνια, όταν ο Άλιμος ήταν πολύ μικρότερος σε πληθυσμό, με πολύ λιγότερες υπηρεσίες και δομές. Οι ανάγκες μας έχουν αυξηθεί, είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο καθεστώς σήμερα με νοικιασμένα κτήρια δεξιά και αριστερά, μια πόλη διασπασμένη, με δαπάνες για ενοίκια και λειτουργικά κόστη χωρίς να υπάρχει λόγος και με πρακτική αδυναμία  συντονισμού. Με το νέο Δημαρχείο αυτά τα προβλήματα λύνονται και νομίζω ότι αλλάζει πια επίπεδο και η οργάνωση και η λειτουργία της πόλης μας. Το Δημαρχείο είναι όπως ξέρετε το σπίτι του δημότη είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο κτήριο θα έχει μια πολύ μεγάλη αίθουσα για εκδηλώσεις που θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί ο κάθε σύλλογος, οι πολίτες και να είναι και ένας χώρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ζωντανής κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης. Σήμερα έχουμε μόνο έναν τέτοιο χώρο, το Κάρολος Κουν. Φιλοδοξούμε ο νέος χώρος να είναι μεγαλύτερος. Θα ανεγερθεί στο οικόπεδο που έχουμε στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Υψηλάντου, ένα μεγάλο οικόπεδο που οφείλω να σας πω πως όλοι είχαν την εντύπωση ότι ανήκει στο Υπουργείο Πρόνοιας και περιήλθε με πολύ αγώνα στην ιδιοκτησία του Δήμου μας. Θα ανεγερθεί κτίσμα με πέντε υπόγεια, ισόγειο και πέντε ορόφους.

Τα τρία υπόγεια θα είναι για πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί και τους πολίτες και τους υπαλλήλους. Το τέταρτο υπόγειο θα είναι ένα μεγάλο αρχείο πολεοδομικών και λοιπών εγγράφων για να μαζέψουμε τα αρχεία που έχουμε διάσπαρτα σε διάφορα κτήρια και πληρώνουμε νοίκια. Το πέμπτο υπόγειο (ημιυπόγειο) θα είναι μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του τύπου του δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου που μπορεί να έχετε δει. Το ισόγειο και οι πέντε όροφοι θα είναι για της υπηρεσίες και τη λειτουργία του δήμου. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό προ διαγωνισμού και εκπτώσεων 7.600.000€, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο έργο. Το κτήριο θα είναι βιοκλιματικό και θα έχει μηδενική ενεργειακή κατανάλωση γιατί θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (γεωθερμία, φωτοβολταϊκά) για τη θέρμανση και τον κλιματισμό του. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει νομίζω την καθημερινότητα της λειτουργίας του δήμου αλλά και του πολίτη. Το σημερινό κτήριο του δημαρχείου θα στεγάσει τον παιδικό σταθμό που θα φύγει από την Θουκυδίδου και θα έρθει στην Αριστοτέλους. Πρέπει να σας πω ότι με τη μετακίνηση αυτή κερδίζει και ο παιδικός σταθμός ωφέλιμους χώρους, καθώς θα έχει σχεδόν τον διπλάσιο. Σε συνδυασμό με τον παιδικό σταθμό στην Κουμουνδούρου που έχουμε ήδη εγγράψει τον προϋπολογισμό μας και μας τον χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, που θα είναι ο μεγαλύτερος στη νότια Αθήνα (θα χωράει 220 παιδιά), λύνεται οριστικά το ζήτημα της εγγραφής βρεφών και προνηπίων στους παιδικούς μας σταθμούς και θα είναι εντελώς περιττή η διαδικασία  της μοριοδότησης που σήμερα κάνουμε. Βέβαια έχουμε και σήμερα πετύχει να είναι λίγα τα παιδιά που δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, ωστόσο με τις καινούριες αυτές υποδομές δε θα υπάρχει ζήτημα να μένει κανένας εκτός παιδικών σταθμών.”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Aνδρέας Κονδύλης: Χρυσή εποχή για τον Δήμο Αλίμου με έργα 24 εκατομμυρίων ευρώ

  • 08/11/2021 at 2:04 μμ
    Permalink

    Κυριε Δημαρχε ειναι και μια Θεομητορος να διανοιχτει, Θεομητορος-Αγωνιστων-Μανδηλαρα, θα γινει ποτε;

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.