Γλυφάδα: Τα μηνύματα του δήμου με λέιζερ στον Υμηττό για την 28η Οκτωβρίου (VIDEO)




Γέμισε μηνύματα για την ελευθερία ο Υμηττός, πάνω από τη Γλυφάδα, παραμονή της εθνικής επετείου.
Ένας μικρός φόρος τιμής στους ήρωες.

Η ελληνική σημαία, το ΟΧΙ, στίχοι από τα τραγούδια της Βέμπο, αλλά και η γνωστή ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» σχηματίζονται με ακτίνες λέιζερ πάνω στο βουνό δίνοντας χρώμα στη βραδιά και τονώνοντας το φρόνημα των Ελλήνων.

Είναι μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Γλυφάδας, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά την 25η Μαρτίου 2021 με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και επαναλαμβάνεται τώρα με τα μηνύματα του 1940.
«Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας ήταν στα βουνά της Πίνδου και σε όλο το ελληνοϊταλικό μέτωπο. Πολέμησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Πολέμησαν για την Ελλάδα. Πολέμησαν και θυσιάστηκαν. Θα τους θυμόμαστε και θα τους τιμούμε για πάντα, όσα χρόνια κι αν περάσουν», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Ένας μικρός φόρος τιμής είναι αυτό που προβάλλουμε απόψε, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, και αύριο βράδυ στην πλαγιά του Υμηττού, πάνω από τον προφήτη Ηλία (τα προηγούμενα βράδια προβλήθηκε πάνω από την Τερψιθέα), αλλά και την Παρασκευή και το Σάββατο πάνω από την Αιξωνή.

Κι αν στρέψετε το βλέμμα σας προς το βουνό μας και σας ρωτήσουν τα παιδιά σας τι είναι αυτό που βλέπουν, μην χάσετε την ευκαιρία να τους μιλήσετε για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, για την πατρίδα και την ελευθερία».



“Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας ήταν στα βουνά της Πίνδου και σε όλα το ελληνοϊταλικό μέτωπο” λέει ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου
“Πολέμησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Πολέμησαν για την Ελλάδα. Πολέμησαν και θυσιάστηκαν.
Θα τους θυμόμαστε και θα τους τιμούμε για πάντα, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Ένας μικρός φόρος τιμής είναι αυτό που προβάλλουμε απόψε, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, και αύριο βράδυ στην πλαγιά του Υμηττού, πάνω από τον προφήτη Ηλία (τα προηγούμενα βράδια προβλήθηκε πάνω από την Τερψιθέα), αλλά και την Παρασκευή και το Σάββατο πάνω από την Αιξωνή.
Κι αν στρέψετε το βλέμμα σας προς το βουνό μας και σας ρωτήσουν τα παιδιά σας τι είναι αυτό που βλέπουν, μην χάσετε την ευκαιρία να τους μιλήσετε για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, για την πατρίδα και την ελευθερία.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.