Σε κρίση πανικού η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης




Σε κατάσταση πανικού φαίνεται ότι βρίσκεται η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας, για την παράνομη χωματερή, στο ρέμα της Ευρυάλης, του οποίου εκκρεμεί η οριοθέτηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο πανικός τους είναι τόσο έκδηλος που δεν διστάζουν να λένε ψέματα στις ανακοινώσεις τους, προσπαθώντας να κρύψουν το μέγεθος της περιβαλλοντικής τους παρανομίας. Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκαν οι υπεύθυνοι, όταν τους ζητήθηκαν οι άδειες για την εγκατάσταση, δεν τις εμφάνισαν ποτέ. Το μόνο που προσκόμισαν ήταν μια άδεια μικρής κλίμακας για εργασίες που δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή, στην παράνομη χωματερή.

Πριν από λίγες μέρες πήγαν στο σημείο και έκαναν αυτοψία επιθεωρητές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίοι διαπίστωσαν σωρεία περιβαλλοντικών και πολεοδομικών παρανομιών. Οι επιθεωρητές έφυγαν με “άδεια” χέρια, αφού δεν υπήρχε άδεια για να τους τη δείξουν. Και όμως στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ισχυρίζεται ότι” o συγκεκριμένος χώρος έχει τις απαιτούμενες άδειες, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στους αρμόδιους φορείς”. Δηλαδή οι επιθεωρητές του Υπουργείου δεν είναι αρμόδιοι;

To πότε θα παρουσιαστούν οι άδειες παραμένει άγνωστο, γιατί αν υπήρχαν πραγματικά, θα τις είχαν δείξει από την πρώτη μέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το θέμα. Άρα ψεύδονται, μέσα στον πανικό τους, αφού όλα όσα γίνονται στην παράνομη χωματερή, βάζουν σε κίνδυνο, τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, αλλά και τις ζωές των περιοίκων.



Ένα τέτοιο μηχάνημα όπως είναι ο συγκεκριμένος τεμαχιστής που δουλεύει με μεγάλα μαχαίρια, δεν επιτρέπεται να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει άδεια και χωρίς να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Υπάρχει βέβαια και ένα ακόμη μεγάλος κίνδυνος, ο κίνδυνος της φωτιάς. Φανταστείτε τι θα γίνει στην περιοχή αν εκδηλωθεί πυρκαγιά στα βουνά με τα κλαδιά που έχουν δημιουργηθεί στο ρέμα της Ευρυάλης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για τις παρανομίες τους και αυτό το γνωρίζουν και τους έχει προκαλέσει πανικό.

Ο πανικός όμως είναι ο χειρότερος σύμβουλος…

Ντοκουμέντο! Η Πολεοδομία Αργυρούπολης λέει ότι ανήκει στη Γλυφάδα, ο χώρος που έστησαν την παράνομη χωματερή

Δείτε την ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στην οποία δεν γίνεται ούτε κουβέντα για τις παράνομες εργασίες

Φωνάζει η Γλυφάδα να φοβηθεί το Ελληνικό Αργυρούπολη! Καμία ανοχή στο περιβάλλοντικο έγκλημα που έκαναν και τους…

Δημοσιεύτηκε από Ενωμένη Πόλη στις Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.