Ανοίγουν mall και εκπτωτικά χωριά


Από το Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.


Μηνυτήρια Αναφορά του Κονδύλη για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα στο ρέμα Τραχώνων / Αγ. Νικολάου (ΕΙΚΟΝΕΣ) – notia.gr
Τα εμπορικά καταστήματα και τα mall θα ανοίξουν με click inside και click away και οι πολίτες, όπως και στα καταστήματα του λιανεμπορίου που έχουν ήδη ανοίξει, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13032 και θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για τα ψώνια του. Αν δεν μπορεί να στείλει μήνυμα, θα πρέπει να έχει την έντυπη βεβαίωση κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση αλλά και απόδειξη πως έχει ραντεβού σε κατάστημα.

Όσον αφορά στο ωράριο, εμπορικά και mall μπορούν να ανοίξουν (προαιρετικά) από τις 07:00 το πρωί και να μείνουν ανοιχτά έως τις 20:30 το βράδυ. Εξαίρεση είναι η Μεγάλη Παρασκευή, που τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 13:00 (μετά την αποκαθήλωση δηλαδή) και θα κλείσουν στις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο, που θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 18:00.

Μια φορά την εβδομάδα, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες υποχρεούνται να κάνουν self test.

Σε κάθε μαγαζί επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. Στους κοινόχρηστους χώρους των mall και των εκπτωτικών χωριών, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Στα ταμεία, οι πελάτες πρέπει να έχουν απόσταση δυο μέτρων μεταξύ τους.

Στα mall και τα εκπτωτικά θα είναι κλειστά τα εστιατόρια και τα καφέ και δεν θα επιτρέπεται ούτε take away και delivery

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X