Ρέμα Κόρμπι: Σε δύο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Ι. Ασπρουλάκη, επισκέφθηκαν  την περιοχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα το Ρέμα Κόρμπι που βρίσκεται στη Λ. Βάρης –Κορωπίου και πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αφορούν στη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι το οποίο αποτελεί τον βασικό αποδέκτη υδάτων του ανατολικού τμήματος της δημοτικής ενότητας Βάρης.  

Τα έργα πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 20,05 εκ. ευρώ. 

Το έργο αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης  μήκους 2840 μ. περίπου, στο τμήμα από την εκβολή του στην παραλία της Βάρκιζας μέχρι το υφιστάμενο τεχνικό έργο του ρέματος στη Λ. Βάρης –Κορωπίου  (στο ύψος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων)Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 24 μηνών. Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: 

«Επισκεφθήκαμε τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα το ρέμα Κόρμπι. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή και θα συμβάλει στην προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ και μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις συμβάλλουμε έμπρακτα στη θωράκιση περιοχών που κινδύνευαν στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Προτεραιότητα μας, συνολικά σε όλη την Αττική, είναι η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Στόχος μας η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος».  

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ρέμα Κόρμπι: Σε δύο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα

  • 08/03/2021 at 8:16 πμ
    Permalink

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ. ΠΕΡΙΤΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ . ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.Β.Β.,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ , ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΗΤΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΟΥΛ……

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.