Ανδρέας Κονδύλης: Πότε θα ανοίξουν οι ακτές και τα παραλιακά καταστήματα (VIDEO)




Δείτε τι είπε στην εκπομπή «Mega Magazino», σε ζωντανή σύνδεση με την παραλία του Αλίμου, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης για το πότε αναμένεται να ανοίξουν οι ακτές και τα παραλιακά καταστήματα:

“Φαίνεται πως είμαστε κοντά στο να ανοίξουμε, μέσα στον Μάιο κάποια στιγμή. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, επειδή έχει μένει μέσα και έχει πιεστεί και η θάλασσα είναι ελκυστική, ότι δεν μπορούμε να κατέβουμε όλοι μαζί από όλο το λεκανοπέδιο, στην παραλία και να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο.

Όταν ανοίξουμε με το καλό θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες μεταξύ τους. Είμαστε σε μια διαρκή συνεννόηση όλοι οι δήμαρχοι της Νότιας Αθήνας γιατί θέλουμε να ανοίξουν οι ακτές, αλλά με ασφάλεια, αλλά και με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να ορίσει το κράτος τους όρους λειτουργίας. Και οι επιχειρηματίες στα παραλιακά καταστήματα θα πρέπει να συμβάλουν στο να τηρούνται οι κανόνες για την ασφάλεια των πολιτών.

Όταν ο κόσμος διασκεδάζει με μουσική δεν μπορείς να του πεις ότι θα χορεύετε ανά 2- 3 μέτρα, υπάρχει αντικειμενική δυσκολία. Αυτό που κουβεντιάζουμε με τους επιχειρηματίες, είναι να μπορέσουμε να βρούμε τη φόρμουλα που και τα μαγαζιά τους θα κρατήσει ανοιχτά και τον τουρισμό ζωντανό αλλά και τον κόσμο ασφαλή.



Σε όλα αυτά βέβαια θα παίξει ρόλο και το πλαίσιο που θα βάλει το κράτος. Πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία για να μην βρεθούμε αντιμέτωπο από τον Σεπτέμβριο με ένα δεύτερο δυνατό κύκλο του ιού που θα μας δημιουργήσει προβλήματα”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.